תשובה

  • סמכות שיפוט בתביעה אזרחית
    מירית | 27/01/2012 10:09

    שלום לכם, הקדמה: אני שוכרת דירה בראשון לציון, כחודש לאחר הכניסה לבית נתגלו בעיות כגון פיצוצי צנרת וביוב, חשמל ועוד... לאחר דין ודברים עם בעל הדירה ולאחר שקיבלתי אישור תיקנתי הכל על חשבוני וקיזזתי את התשלומים משכר הדירה. לאחר זמן מה להפתעתי שלח לי בעל הנכס מכתב מעורך דין שלא שולם שכר דירה. כיוון שהייתי עירנית גיביתי את כל השיחות בהקלטות ובתצלום וידאו והגשתי תביעה על כל הנזקים לבית משפט לתביעות קטנות בת"א (קיבלתי אישור לכך ממזכירות בית המשפט כי אני עובדת בת"א).התביעה הוגשה בתחילת דצמבר 2011 בעל הנכס ראה כי הוגשה תביעה נגדו והגיש תביעה לפינוי ותביעה אזרחית ללא ביסוס עובדתי (עם זה אני מסתדרת) בבית משפט השלום ברחובות.התביעה הוגשה לפני שבוע. השאלות: 1. האם כאשר הנכס נמצא בראשון לציון יש סמכות שיפוטית לבית המשפט ברחובות? 2. האם הנתבע יכול להגיש תביעה חדשה לבית משפט כאשר הוגשה כנגדו תביעה בבית משפט אחר וממתינה להוכחות? אודה לתשובתכם אנשי המקצוע והמבינים בתחום

    • תשובה
      עו"ד נאור חזות | 27/01/2012 15:16

      מירית שלום וברכה, 1. תקנה 4 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד - 1984 קובעת לעניין תובענה במקרקעין כדלקמן: "תובענה שבמקרקעין תוגש לבית המשפט שבאזור שיפוטו הם מצויים". מהכלל אל הפרט - העיר רחובות מצויה במחוז השיפוט מרכז, ויכולה להיות מוגשת בכל אחד מבתי המשפט המצויים במחוז שיפוט זה. בית המשפט השלום בראשון לציון נכנס תחת האמור דלעיל, ואין כל מניעה שהתביעה לפינוי תוגש בבית משפט זה. 2. אין כל מניעה כי תוגש תביעה לפינוי בבית משפט שלום בראשון לציון כאשר מתנהלת תביעה נזיקית בבית משפט השלום בתל - אביב. יחד עם זאת, ראוי, ולעיתים אף רצוי לנהל את שני ההליכים בצוותא חדא. לשם כך יש להגיש בקשה מתאימה. בכל עניין נוסף אשמח להיות לעזר, עו"ד נאור חזות

      • מתי מגישים בקשה לדחיה על הסף??
        מירית | 29/01/2012 13:40

        האם אני אמורה להגיש זאת עם כתב ההגנה ו/או בנפרד?? כמו כן, האם עצם העובדה שהתובע השמיט מחוזה השכירות את העמוד הרלוונטי המאשר לי לקזז מדמי השכירות קביל לעניין דחייה על הסף? האם עצם העניין שהתובע כתב בתביעתו שלא קיבל שכר דירה כלל ואצלי יש אישורי הפקדות רלוונטי למחיקה? כמו גם שהתובע נוכח לדעת שהוגשה נגדו תביעה ואז ניצל את בית המשפט לתביעה שלא בתום לב?? אודה לתשובתכם....