מסירת כתב בי דין

  • מסירה ידנית של כתב תביעה
    דן | 29/12/2011 16:54

    הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. מבירור עם בית המשפט והדואר הבנתי שאין אישור מסירה ועלי למסור ידנית את כתב התביעה. כיצד אני יכול לכפות על הנתבע לקבל את כתב התביעה ולחתום על קבלתו?

    • מסירת כתב בי דין
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 30/12/2011 10:26

      אי אפשר לכפות על חתימת נתבע שקיבל לידיו את כתב התביעה וכיו"ב. אפשר לתעד ברישום את המסירה. ככל שאינו חותם - ראוי לשלוח לו זאת בדואר רשום + אישור מסירה שמהווה ראיה לדבר בביהמ"ש וניתן לעשות כן גם עם אישור הדואר בנוסף ב-SMS. ניתן במקביל גם לשלוח לפקס שלו/במקום מגוריו/עבודתו ולוודא שקיבל ולתעד הדבר. יש, כמובן, לשמור על צנעת פרטיותו ולא לשלוח למקום שמישהו אחר יראה זאת.

      • תודה, אך עדיין...
        דן | 30/12/2011 11:07

        בית המשפט כבר שלח בדואר רשום את כתב התביעה, לשתי כתובות שונות (כפי שרשום ברשם החברות ולפי הכתובת שעל הקבלה) - אך בכל זאת - אין אישור מסירה. החברה והעומד בראשה "ירדו למחתרת". סכום התביעה אינו מצדיק שכירת בלש פרטי וכו' (כ 1000 ש"ח). בית המשפט מבקש ממני להעביר לו את כתה התביעה אבל אין לי מושג כיצד להצליח היכן שבית המשפט נכשל. חשבתי על נסיעה למשרד/בית פרטי ומסירה ביד, אבל איך אני יכול להוכיח שהנתבע קיבל את כתב התביעה אם הוא לא רוצה לחתום. לצלם ולהקליט אותו במעמד המסירה? זה קביל בבית משפט כהוכחה?

        • איך מוסרים תביעה לנתבע שמתחמק
          עו"ד טל פינק שליש | 31/12/2011 21:39

          אכן מדובר בנושא בעייתי ביותר, מאחר ובלי המסירה לא תוכל להתחיל בהליך. הכי יעיל זה לשלוח, באמצעות שליח/באמצעות דואר שליחים של דואר ישראל שעולה כמה עשרות שקלים בודדים. המוסר חותם על תצהיר שהוא מסר את כתב התביעה ואת זה אתה מעביר לבית המשפט. אל תשלח למקום העבודה של הנתבע ו/או לבני משפחתו, כי אתה מסתכן בתביעת לשון הרע. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

          • תודה
            דן | 01/01/2012 21:35

            דואר שליחים של דואר ישראל יכול לבוא בחשבון בהנחה שהנתבע מסכים לקבל את המסירה... אגב - לא מדובר בתביעה נגד אדם פרטי אלא נגד חברה (אולי חברה של אדם אחד, אך עדיין, חברה בע"מ ולא ישות פרטית). תודה שוב, דן