תשובות לשאלון

  • תשובות לשאלון לאחר הוראת בית המשפט
    יוני | 29/12/2011 01:23

    אני התובע. לאחר שהנתבע לא ענה כראוי לשאלון נתנה השופטת צו לנתבע לענות שנית על שאלון בתצהיר מפורט ואם לא יחויב בהוצאות. אולם, הנתבע מתחמק שנית בחלק מהתשובות ולא עונה לענין. 1. האם ניתן להפנות שוב את תשומת לב בית המשפט לעניין זה ולבקש חיוב בהוצאות? 2. בנוסף, כתבתי בתצהיר גילוי המסמכים מטעמי כי בידי תמליל הקלטה אבל הוא חסוי וימסר לנתבע לאחר התשובות לשאלון על מנת שלא רציתי שהנתבע יכין את עצמו בתשובות. האם עלי לחכות להוראה מהשופטת למסור לו את התמליל או שאני יכול למסור לו זאת מיוזמתי בישיבת קדם המשפט?

    • תשובות לשאלון
      תום לביא זיידל, עו"ד | 29/12/2011 12:00

      יוני, לשאלתך הראשונה - צד שאינו משיב לשאלון או שנותן תשובות לא מספקות ניתן להפעיל כלפיו סנקציה של מחיקת כתבי הטענות שלו - כלומר אם הוא הנתבע, יימחק כתב ההגנה ורואים אותו כמי שלא הגיש כתב הגנה. הסנקציות אינן מופעלות באופן אוטומטית, ושופטים לא ממהרים להפעילן. תוכל להגיש בקשה להטלת ההוצאות שנפסקו בצו הראשון שניתן ע"י בית המשפט ולבקש את מחיקת כתבי הטענות - גם אם לא יימחק כתב ההגנה, הנתבע יהיה מחוייב להבהיר את עמדתו ביחס לאותן תשובות שהתחמק מהן. שאלתך השניה נוגעת (גם) לאסטרטגיה של ניהול תיק בבית משפט, התייעץ עם עו"ד שמכיר את פרטי התיק. בהצלחה, תום לביא זיידל, עו"ד

    • אי מתן תשובות לשאלון
      עו"ד טל פינק שליש | 31/12/2011 21:32

      ראשית, לעניין השאלון, באפשרותך להגיש בקשה למחיקת כתב ההגנה לאור אי קיום הליכים מקדמיים ולחילופין, לחיוב הנתבע בהוצאות. מדובר בצעד דרסטי, אולם ייתכן ולאחר בקשה שכזו, הצד השני יגיב לבקשה. לעניין התמליל החסוי, הרי שאם הצד השני לא ביקש גילוי ספציפי של המסמך, באפשרותך להגישו בכל שלב. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום