הצעה מבעל ניסיון

  • חלמאות של עיריית פתח תקווה
    אנדי | 22/12/2011 20:05

    אשמח לקבל את עצתכם כיצד לפעול. אבי המתגורר בגבעת שמואל, קיבל לפני כחודש דו"ח תשלום מעיריית פתח תקווה בטענה שזרק קופסאות בכתובת מסוימת(כולל צילום של הקופסאות ששמו של אבי מופיע עליהם). אבי ששמו די נדיר נדהם, מכיוון שמעולם לא היה ברחוב זה ובטח שלא זרק שם קופסאות ובאותן שעות היה בעבודה. אחרי בדיקה קצרה בספר הטלפונים גילה להפתעתו שבכתובת שצוינה בדו"ח מתגורר אדם ששמו כשם אבי. אבי דיבר עם המוקד העירוני של פתח תקווה ושלח מכתב רשום עם אישור שליחה לעיריית פתח תקווה בו הסבר וגם סריקה של ספר הטלפונים עם שמו של האדם הנוסף עם אותו שם המתגורר בבנין לידו בוצע "הפשע". אתמול קיבל אבי זימון לדיון בבית המשפט בעניין זה. כיצד יש לפעול בעניין? הוא צריך לבזבז יום עבודה כדי להגיע במיוחד לבית המשפט על לא עוול בכפו.

    • הצעה מבעל ניסיון
      חלמיאל | 24/12/2011 02:45

      1. מכתב רשום עם אישור מסירה לאן ששלחתם פעם שעברה (תוודאו שקיבלו). ובה אתם מודיעים שזימון למשפט וכל ההליך יביא לכדי תביעת נגד של 25000 שח על עוגמת הנפש וכיוצ"ב. 2. יש להם 15 יום לבטל דבר זה. 3. בהצלחה!!! ייתכן ותקבלו המחאה שמנה לבית לאחר דין ודברים שמן הסתם זה נראה ממש ממש ממש טוב לזכותכם!

    • העצה שמעליי - עצת אחיתופל
      א | 25/12/2011 12:34

      עצתי, כעו"ד שאינה מומחית בדבר - אם קיבלת זימון לבימ"ש, תגיע. גם אם הסיכויים הם שהאישום נגד אביך יבוטל, יש חובה להתייצב. חבל שיוצא נגד אביך צו הבאה ושתעצור אותו המשטרה. אם אתם מכירים עו"ד שמוכן לאמת לכם תצהיר ללא תשלום - הגיעו לבימ"ש עם תצהיר של אביך שמעולם לא היה ברחוב האמור ושלא השליך בו קופסאות, ושהוא מתגורר בגבעת שמואל. מעבר לכך, כדאי לנסות להצטייד בתעודה ממרשם האוכלוסין על כך שאביך גר בגבעת שמואל ומשך התקופה שבה הוא גר בגב"ש. ככל שתחזק את הטענה שלאביך לא היה מה לחפש באותו רחוב בפ"ת כך ייראה יותר תמוה שהוא זרק קרטונים בפ"ת דווקא. מעבר לכך, יש לטעון כי שם של אדם על קופסה אינו מוכיח שהוא זה שהשליך את הקופסה, ודאי לא ברף ההוכחה הנדרש לצורך הטלת קנס. במאמר מוסגר אני אוסיף שיש צורך באווילות מוחלטת לראות בכך הוכחה לאשמתו. לפי מה שאתה מספר אין הוכחה שאביך הוא האיש שהשליך את הקופסאות מלבד שם שזהה לשלו על הקופסאות, וכיון שמדובר ברשות הרבים - על אחת כמה וכמה שהעירייה צריכה הוכחה טובה יותר משם על קופסה. אישית, אפילו לא הייתי מתעסקת עם זה שיש בן אדם בשם של אביך בקרבת המקום שבו נזרקו הקופסאות - נטל ההוכחה על העירייה להוכיח שאביך הוא זה שזרק את הקופסאות ולא נראה שיש להם הוכחה מספקת. במידה והתביעה נגד אביך תידחה, כפי שראוי שייעשה, יש לבקש הוצאות משפט עבור התייצבותו של אביך למשפט. במידה והתביעה לא תידחה (מה לעשות, גם בתימ"ש טועים..), ממליצה להתייעץ בהקדם עם עו"ד על אפשרויות ערעור.

      • תביעה נגד אדם עם שם זהה
        עו"ד טל פינק שליש | 25/12/2011 17:32

        אני הייתי משלבת את התשובות. בשלב ראשון, עליך לפות לעיריה (אותו עו"ד/יועץ משפטי המופיע כתובע על גבי ההזמנה לדיון) בדרישה לביטול התביעה, בצירוף כל האסמכתאות הרלוונטיות. כמו כן הייתי מציינת כי הדבר מהווה פגיעה בשמו הטוב של האב, ועוולה לפי חוק איסור לשון הרע, המזכה את אביך ב 50,000 שח ללא הוכחת נזק. הייתי מצרפת למכתב הזה גם תצהיר ערוך ומאומת על ידי עו"ד. ככל והדבר לא יואיל, הרי שאביך יהיה חייב להתייצב לדיון ושם להעלות את כל טענותיו, לצרף את אישור משרד הפנים, רישומים בעיריית גבעת שמואל, צילום מסמכים עליו מופיע כתובתו והתצהיר הנזכר לעיל, ומבקשת לחייב את העיריה בהוצאותיו. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום