שמיעת דיונים בבית המשפט

  • לקבל הצצה למקצוע של בית המשפט

    באילו סוגי דיונים אפשר להיות נוכח בקהל בבית המשפט? איך יודעים אילו סוגי דיונים יש כרגע באולם והאם מותר לי לדעת? אני שואל משום שאני רוצה לקבל הצצה למקצוע של עריכת דין.אני חייל כרגע שמתלבט האם ללמוד בעתיד את זה. תודה.

    • שמיעת דיונים בבית המשפט
      עו"ד טל פינק שליש | 27/11/2011 09:36

      ככלל, כל ההליכים המשפטיים הינם פתוחים, למעט אלו שנקבע מפורשות שהינם בדלתיים סגורות. ההליכים אשר בדלתיים סגורות (רשימה חלקית) - תיקי משפחה, תיקים פליליים בהם מעורבים קטינים, תיקי עבירות מין. הייתי מציעה לך לנסות ללכת לבית המשפט השלום הקרוב אליך, ולהיכנס שם לדיונים הפתוחים (כשהדלתיים סגורות אז יש שלט על הדלת/שהיא ננעלת אוטומטית). מקווה שעזרתי ובהצלחה, טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום