כתב הגנה לא נסרק

  • כשרות הליכים שכתב הגנה לא נסרק לתיק
    משה | 04/11/2011 08:59

    ברשותי מכתב ממזכירה ראשית של בית משפט. הכותבת: "לאחר בדיקת התיק הסתבר שהמסמך נקלט בחודש מרץ 2011, אך כתוצאה מתקלה כלשהי בסריקה, המסמך לא נסרק לתיק. פניתי לעוד X שהתחייבה להמציא עותק נוסף של כתב התשובה האמור ובהגיעו ייסרק שנית לתיק". מאחר והדיון בתיק התקיים בחודש אוקטובר האם אפשר לפסול את ההליך, מאחר שלדברי המזכירה כתב התשובה לא נמצא בבית המשפט ומעולם לא נסרק. וקיים חשד שהשופטת לא עיינה בכתב התשובה לפני מועד הדיון בחודש אוקטובר. מה ניתן לעשות ואיך צריך לפעול במקרה כזה? זוהי תשובה לטענה שהעלתי כי בית המשפט הסיר בכוונה את כתב התשובה, מאחר ורצה להסתיר כי אין ייפוי כוח משפטי בו מטעם הלקוח.

    • כתב הגנה לא נסרק
      עו"ד טל פינק שליש | 06/11/2011 08:58

      אני מניחה שבמהלך הדיון הועלתה הנקודה ובית המשפט קיבל לעיונו את כתב ההגנה? האם ניתן כבר פסק דין? ככל וטרם ניתן פסק דין וכל שהיה הינו דיון מקדמי, הרי שלא ברור מה הנזק המהותי שנגרם מכך, ככל והשופטת באמת לא עיינה בכתב ההגנה גם במהלך הדיון. ככל וניתן פסק דין, ניתן לבקש להגיש ערעור על בסיס זה, אולם סיכוייו אינם גבוהים לטעמי (כמובן, בהתחשב בשאר הטיעונים בערעור). טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום