חובת הזדהות

  • הזדהות בפני אזרח
    דידי | 29/05/2011 19:02

    שלום לכולם, איני בטוח שזה הפורום שידע לתת מענה לשאלתי אך מתוך המבחר הרב זה היה הנראה המתאים ביותר :) שאלתי היא האם ישנה חובה או האם ניתן לטעון לחובה שכזו כאשר אני מדבר על - נטילת אמצעי זיהוי בין אזרח אחד לרעהו כאשר האחד התבקש על כך מצד רעהו אשר הרגיש שהתבצע בעניינו מחדל אשר הוא הגורם לכך ? במישור הפלילי יש את חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי), התשנ"ו-1996 אשר בס' 11ב(א) מקנה סמכות לשוטר לשם נטילת אמצעי זיהוי אך האם קיים משהו מקביל דומה לכך גם במישור האזרחי או משהו במישור הפלילי שמקנה זכות לנטילת אמצעי זיהוי בסיסיים (ת.ז, שם פרטי ומשפחה) גם בין אזרחים ?

    • חובת הזדהות
      עו"ד ש. בייזר | 29/05/2011 23:46

      שלום רב, אני לא מכיר הוראה כללית וגורפת שכזו. יש חובה להחליף פרטים במקרה של תאונת דרכים. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום