רוצה לאכוף הסכם מכר

  • על סף התמוטטות עזרה
    אלי | 28/05/2011 11:55

    שלום לפני חודשיים פניתי למוכר דירה ואמר לי שהדירה נמכרה,הצעתי לו סכום גדול יותר ובכך הוא הסכים לנסות לבטל חוזה קיים לפי כך ערכו עורך הדין שלי ושלו זכרון דברים ונספח עם חוזה מוכן שייחתם לאחר הביטול ובו כתוב במידה ויצליח המוכר לבטל אני אקנה במקומו את הדירה ובזאת שמתי 25 אלף שקל דמי רצינות שיהוו חלק מהתשלום הראשון. בזכרון דברים היה כתוב כי אם המוכר יצליח לבטל ולא אחתום על החוזה המצורף תוך 7 ימים מרגע הודעת הביטול הכסף ילך למוכר ולא יהווה חלק מהקנייה. המוכר ביטל את ההסכם עם הקונה ולא חתמתי הסכם תוך 7 ימים מהסיבה שעשיתי בדיקות בבנק לצורך אישור עקרוני והבנקים די בלבלו אותי ועשו לי בעיות ולא רציתי לחתום לפני שאקבל אישור מסודר מהבנק,רק לאחר חודש וחצי קיבלתי את האישור העקרוני והייתי מוכן לחתימת החוזה למרות שידעתי שהלכו לי ה25 אלף ש"ח.כשפניתי למוכר לבוא לחתימה הוא אומר שהוא לא מוכר את הדירה מסיבה שהוא הסתדר כלכלית ואין לו צורך במכירתה (לא נשכח שהוא שילם דמי ביטול לקונה,ראיתי בטאבו הערות אזהרה מבוטלות וכו') וכי עבר זמן ולא הראיתי רצינות, אני מתוסכל לא יודע מה לעשות? אני רוצה אכיפה!! וויתרתי על ה25 אלף אני לא רוצה פיצוי או כסף חזרה אני רוצה להמשיך בחוזה שעורכי הדין הכינו בינהם,באותם הימים אמרתי לעורך דין הנבזה שלי שאין לי עדיין אישור עקרוני ואני עדיין בתהליכים בנקים מסיביים,הוא הסיק אחרת ומסר לעו"ד של המוכר שאין ביכולתי להשיג משכנתא וככל הנראה אין חוזה.מה שלא היה נכון!!! עכשיו החלפתי עורך דין והימים יגידו את שלהם,אך במידה והמוכר ישאר בשלו האם כדאי לפנות לאכיפה?אני לא רוצה את הכסף חזרה אני רוצה אכיפה להמשיך באותו חוזה מוכן אני על כדורי שינה מבולבל ומפוחד מתוסכל נורא מהמקרה תודה רבה אשמח לתשובה מפרטת אני על סף התמוטטות.

    • רוצה לאכוף הסכם מכר
      עו"ד טל פינק שליש | 28/05/2011 22:58

      לא ניתן להבין משאלתך מה היו הוראות הנספח המדוייקות ומכח מה הינך דורש אכיפה, לאחר שהפרת את ההסכם ולא חתמת בתוך 7 ימים על ההסכם. על מנת לתת תשובה מדוייקת, יש לראות את ההסכם. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום