האם הסעיף בהסכם שכר הטרחה חוקי

  • שלום רב. נראה שנפלתי על עו''ד קצת נוכל ואסביר
    גלי | 28/05/2011 08:45

    פיטרתי אותו כי התעלם במשך כחודשיים מהפצרותי לשלוח לי את התיק שלי וגם בגלל ליקויים נוספים בתיפקודו בינתיים שכרתי עו''ד חדשה ומחר יש לי דיון קדם-משפט הוא טען בפני העו'ד שלי שאני חייבת לו כסף ולכן הוא רוצה להגיע לדיון - כנראה בגלל הסעיף הבא בשכ''ט שלו: ''סך זה ישולם גם אם יופסק הטיפול המשפטי ע''י הלקוח או בשל אי-שיתוף פעולה'' האם סעיף זה חוקי.. שילמתי לו 50,000 ש' + מעמ - הכל מראש כלומר לא הסכים אפילו שהתשלום האחרון יהיה בסוף ההליך כי בסוף יש את ה-10%.. אגב חתמתי על השכ''ט כשהייתי בלחץ אטומי -(כנ''ל על ההתנגדות) לראייה לקחתי עו''ד מאשקלון שהציג עצמו מההתיישבות העובדת - הייתי מאוד מבולבלת וחשבתי שהוא בן קיבוץ (כמוני) כאשר יש לידי עשרות עו''ד מתמחים בצוואות.. הייתי באבל (עד היום) על מות אימי וכדי להתנגד לצוואה נאלצתי לקום באמצע האבל ולמצוא מהר עו''ד - הוא כלל לא הסביר לי את הסעיפים ומשמעותם - פשוט החתים אותי לימים הסתבר שהוא חסר נסיון בצוואות וחסר נסיון כעו''ד בכלל.. תודה רבה

    • האם הסעיף בהסכם שכר הטרחה חוקי
      עו"ד טל פינק שליש | 28/05/2011 22:43

      כבכל הסכם, ככל ויש לך טענות כנגד סעיף בהסכם עליו חתמת, יהא עליך להגיש תביעה נפרדת נגד עורך הדין ולהוכיח את טענותייך. ככלל, מדובר בסעיף שמופיע במרבית הסכמי שכר הטרחה. טל פינק שליש, עו"ד מנהלת הפורום

      • שלום טל. תראי שילמתי לו את כל השכ'ט. הוא כנראה טען
        גלי | 29/05/2011 01:43

        בפני העו'ד החדשה שלי שאני חייבת לו כסף והתכוון ל-10% שהוא ביקש (אגב גם המקרה של פשרה) אבל אין שום הצדקה שאתן לו אותם כי הוא לא עשה כלום בנדון.. התיק עבר לעו'ד חדשה ובזה מסתיים הפרק שלו.. הוא גם במשך חודשיים לא שלח לי עותק של התיק למרות הפצרותי - וזה חוקי? כל עו'ד שרציתי להתייעץ איתו כדי שימשיך את הטיפול בתיק ביקש לראות את התיק ולא היה לי אותו.. האם הוא רשאי לעכב לי את התיק בגלל שלא שילמתי לו את ה-10%? איך בכלל אשלם לו את זה אם לא היה עדיין דיון הוכחות ולא קיבלתי גרוש מהעזבון?! הוא סינדל אותי בסעיף הזה - וזה מאוד חמור ושפל בעיני.. האם זאת עילה לפנות לו. האתיקה של לשכת עו''ד.. תודה