כיצד מגיבים למכתב דרישה ?

  • תביעה על סכום קצוב
    אלכסנדרה | 15/02/2011 20:00

    שלום! בתאריך 31.01.2011 קבלתי מכתב התראה בטרם הגדה לביצוע תביעה על סכום קצוב על פי סעיף 81 א 1 לחוק ההוצאה לפועל. המכתב אומר שתוך 30 ימים מיום משלוח התראה זו אני חייבת לפי חוזה/התחייבות לשלםצהתחייבות בסכום כ2000 ש''ח וזאת בגין אי תשלום עבור שכר לימוד ו/או תשלומים נלווים, לרבות הוצאות גביה, הרי שבכוונת מרשתי להגיש כתב תביעה בגין סכום החוב ל ביצוע בהוצאה לפועל ללא הליך קודם בבית משפט. מסטבר שלפני 7 שנים לקחתי כמה קורסים באוניברסיטה בן גוריאון, אחרי חצי שנה עזבתי, תשלומים עבור סכר לימוד שלמתי דרך הוראת קבע. ולדעתי שלמתי הכול כי קסף ירדו לי אוטומטי מהחשבון, כמובן אלא שמרתי קבלות כי עברו כבר 7 שנים.כשה התקשרתי לעורך דין ממנו קבלתי את התביעה ובקשתי  פירוט קבלתי תשובה שאני חייבת לשלם וזהו!! ולא התנו לי שום פירוט!  התקשרתי לאוניברסטה גם שם לא רוצים לדבר איתי, הם טוענים שאסור לדבר עם אנשים שהוגשה עבורהם תביעה משפטית. מה עלי לעשות במקרה כזה תודה מראש

    • כיצד מגיבים למכתב דרישה ?
      עו"ד ל. פרמינגר | 16/02/2011 08:41

      ראשית טוב שאת פונה כבר בשלב זה ולא מזניחה את הנושא. מכיוון שמדובר במכתב דרישה ראשון וטרם הוגשה תביעה את חייבת לתעד את הבקשות לך בכתב. שלחי מכתב בפקס לעו"ד שמייצג את האוניברסיטה וטעני כי למיטב ידיעתך כל התשלומים שולמו אך במידה ויש לטענתם חוב כלשהו שיעבירו אליך את האסמכתאות בדבר החוב הנטען. הוא יהיה חייב לספק לך אסמכתאות שכאלה שאם לא כן הגשת תביעה תעשה בחוסר תם לב. תוכלי לפנות בכתב גם לאוניברסיטה באותו עניין. אני גן מציע לפנות לבנק ממנו הייתה הוראת הקבע ולבדוק את הנושא. שימי לב לנושא חשוב, גם אם קיים חוב, אם עברו מעל 7 שנים ממועד יצירת החוב ובמהלך התקופה הזו לא קיבלת דרישות בכתב לתשלום תוכלי לטעון התיישנות כנגד החוב, אבל הדבר מצריך בדיקה עובדתית. בהצלחה.