הודאה באחריות

  • צו לגילוי מסמכים
    אוסי | 14/02/2011 17:35

    רכבינו נפגע ע"י רכב שנסע ברוורס, אנו יוצאים בתביעה בבי"מש לתביעות קטנות מכיוון שחב' הביטוח של הנהג הפוגע דחתה את תביעת חב' הביטוח שלנו בטענה שגובה הנזק שנגרם לנו נמוך מגובה ההשתתפות העצמית של הנהג הפוגע. הנהג הפוגע פנה מיוזמתו מס' פעמים לחב' הביטוח שלנו ובהן הודה מפורשות באשמתו ובאחריותו.חב' הביטוח שלנו למרות שהבטיחה לנו פעמים רבות, כי תמסור לידינו הקלטות אלו, חזרה בה והודיעה שאין באפשרותה לספק לנו הקלטות אלו אלא ע"י צו מבי"מש.שאלותינו: 1) מי אמור להיות המען לבקשתינו ?2) מה לרשום בנידון: " בקשה דחופה למתן צו לגילוי מסמכים" או "בקשה דחופה להורוות על המצאת מסמכים" ?3) מה לפרט בבקשה? והאם יש צורך גם בנימוקים?4) האם סרובה של חב' הביטוח חוקית?בתודה מראש, אוסי

    • הודאה באחריות
      עו"ד ש. בייזר | 15/02/2011 18:25

      שלום אוסי, האם ניסית לפנות בעצמך לנהג ולקבל את הודאתו ? את יכולה להקליט שיחה שכזו והיא תהיה קבילה בהליך בבית משפט. בכל מקרה, לא נתקלתי במקרה שכזה, אבל נראה שהדבר הנכון לעשות הוא במסגרת התביעה נגד הנהג התובע וחברת הביטוח שלו להגיש בקשה לקבלת צו למסירת הקלטות נגד חברת הביטוח שלך ולצרף אותה כצד לבקשה. לא בטוח שזה יעבוד אבל הייתי מנסה. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום