תביעה בגין ליקויי בנייה

  • שלום. צריך ייעוץ לקראת תביעה נגד קבלן בניין
    משה | 07/02/2011 20:13

    שלום. אני גר כבר 3 וחצי שנים בדירה שקניתי מקבלן. כמה חודשים אחרי שנכנסתי לבית החלה רטיבות להיווצר בתקרת חדר הארונות . התקשרתי לקבלן הוא שלח עובד שיצבע את התקרה . הרטיבות נעלמה אבל עד היום אני סובל מריח של עובש בחדר הזה.  היום 3 וחצי שנים אחרי שנכנסתי לבית  חצי מהתקרה בבית מלאה בעובש בצבע ירוק/שחור אני רוצה להתקשר לקבל שוב אבל אני לא רוצה שוב פעם תיקון עלוב ושטחי כמו התיקון הקודם( רק צבע את התקרה) אני רוצה שהקבלן יתקן את הבעיה מהדירה שמעליי . מה עליי לעשות????

    • תביעה בגין ליקויי בנייה
      עו"ד ש. בייזר | 07/02/2011 23:04

      משה שלום, תשלח לקבלן מכתב ברוח הדברים הבאים: הליקוי אשר התגלה ותוקן לא תוקן כמו שצריך והבעייה שבה פעם נוספת. תדרוש מהקבלן לתקן את הליקוי ותציין שלא ניתן להסתפק בצביעה כי זה רק מסתיר את הבעייה אך לא פותר אותה. תאפשר לו לתקן את הבעייה ותראה שוהא לא רק צובע. במידה והוא מתקן את הליקוי כמ ושצריך תגיש נגדו תביעה. שים לב שתקופת הבדק לצנרת היא שנתיים ולחדירת רטיבות היא שלוש שנים. יש לנסח את התביעה בהתאם. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום

      • תודה על התשובה המהירה
        משה | 08/02/2011 20:20

        אתה בטוח שיש רק 3 שנים אחריות הייתי בטוח שזה 6 שנים לפי החוק.בכל אופן את בעיית הרטיבות הראשונה גיליתי והתלוננתי בפני הקבלן כבר לפני 3 שנים . הבעיה שיש לי היום היא בעיה שחזרה על עצמה כבר כמה פעמים. כשבאחת הפעמים הוא צבע לי את התקרה ואמר לי שהבעיה נפתרה . האם אני יכול לתבוע אותו היום אפילו שעברו כבר שלוש שנים מיום קבלת המפתח? ( בהתחשב בעובדה שהוא לא תיקן את הבעיה כמו שצריך כבר בהתחלה)?

    • תביעה בגין ליקויי בנייה
      עו"ד שי בייזר | 08/02/2011 00:19

      משה שלום, תשלח לקבלן מכתב ברוח הדברים הבאים: הליקוי אשר התגלה ותוקן לא תוקן כמו שצריך והבעייה שבה פעם נוספת. תדרוש מהקבלן לתקן את הליקוי ותציין שלא ניתן להסתפק בצביעה כי זה רק מסתיר את הבעייה אך לא פותר אותה. תאפשר לו לתקן את הבעייה ותראה שוהא לא רק צובע. במידה והוא מתקן את הליקוי כמ ושצריך תגיש נגדו תביעה. שים לב שתקופת הבדק לצנרת היא שנתיים ולחדירת רטיבות היא שלוש שנים. יש לנסח את התביעה בהתאם. שי בייזר, עו"ד מנהל הפורום