חובת ההוכחה- ראיות

  • עבירה מנהלית - האם קיימת חובת הוכחה - תיעוד ראייתי
    אלון | 04/02/2011 17:10

    אני לא בטוח שזה הפורום הנכון אבל לעניות דעתי הכי קרוב. האם בעבירות מנהליות, לדוג' קיבלתי דו"ח על שוטטות עם כלב, חובת ההוכחה הינה על התובע - העירייה או החברה העירונית? והם מחוייבים להציג צילום ? כמובן נידון בביהמ"ש לעניינים מקומים. או בפרט, פקח הפעיל אזרחים כשלוחי יד לאיתור, עצר אותי אזרח, עיכב אותי שלא כחוק, עד שיגיע הפקח - כעבור כשעה וחצי במהלכם גם הלכתי לביתי ומסרתי כתובת. הפקח הגיע וישר כתב דו"ח בהתבסס על עדות אותו אזרח שהוא הפעיל (תקשרו ביניהם במוטורולה). בדוח גם מצויין שהפקח לא נכח ונתן מתוך עדות ראייה. האם בבהימ"ש התביעה מחוייבת להציג צילום ? או תיעוד לעבירה ? יש לציין כי העבירה נעשתה מטרים ספורים מהבית, ואני טוען שכלל לא נעשתה. ולכן אני דורש תיעוד.

    • חובת ההוכחה- ראיות
      עו"ד ל. פרמינגר | 05/02/2011 17:36

      אני חושב שהשאלה מתאימה יותר לפורם הפלילי. יחד עם זאת אענה בקצרה, חובת ההוכחה חלה על התובע אולם הראיות שעליו להציג לא חייבות להיות צילומים. כך לדוגמא שוטר שרואה אזרח עושה פרסה במקום אסור יכול לתת לו דו"ח גם אם לא צילם אותו ובבית המשפט הוא יכול להעיד על נסיבות ביצוע העבירה. כך להבנתי גם במקרה שלך.

      • נכון
        אלון | 05/02/2011 21:03

        נכון, אבל השאלה מה קורה כאשר בעל התפקיד אינו מהרשות האוכפת, כלומר הינו פקח הממונה על ידי הרשות העירונית או על ידי חברה עירונית פרטית. או לחלופין במקרה דנן באזרח שנותן עדות על עבירה מנהלית ובעקבות כך ממציאים קנס. האם עדותו של האזרח יכולה לעמוד בתור חובת הוכחה של התובע. או שהתובע בעבירות מנהליות בלבד חייב להביא עדות מצולמת ?