גילוי מסמכים - בית משפט

  • גילוי מסמכים
    מיקי | 20/01/2011 16:21

    שלום רב, הגשתי שקים בהוצל"פ הוגשה בקשת רשות להגנה, הוא קיבל, עכשיו השופט הורה לי לעשות גילוי מסמכים תוך 30 יום. 1. אני מבין שאני אמור לשלוח את כל המסמכים שלי, האם אני יכול גם לשלוח מסמך שמפרט את כל הטענות שלי? (מלבד המסמכים עליהם אני מסתמך?) 2. האם כותרתו של המסמך צריך להיות כתב תביעה או משהו אחר? 3. תצהירים אני אמור להגיש בתאריך מאוחר יותר.

    • גילוי מסמכים - בית משפט
      עו"ד ל. פרמינגר | 23/01/2011 10:42

      בהליך גילוי מסמכים אתה צריך לפרט במסגרת תצהיר ערוך כדין אילו מסמכים יש בידך הקשורים בסכסוך שבין הצדדים. בדר"כ בשלב הראשון לא מעבירים את המסמכים גופם כי אם רק את הרשימה של המסמכים אלא אם יש צו לא רק לגילוי אלא גם לעיון במסמכים. יש לקחת בחשבון שיש מסמכים שעשויים לחסות תחת חסיון כגון חסיון עו"ד-לקוח, רופא-חולה וכד' כמפורט בפקודת הראיות שאותם אין חובה להעביר לעיון הצד השני אך יש חובה לציין כי הם קיימים ברשותך וכי הם חסויים. בהצלחה.

      • פרוצדורה
        מיקי | 23/01/2011 14:55

        תודה על התשובה, פרקטית האם מותר לי לכתוב כתב תביעה (כי השופט לא יודע על מה התביעה הוראה רק את השטרות)ובו לפרט את כל המסמכים והראיות שלי ובנוסף להוסיף תצהיר? מדובר בסדר דין מהיר והבנתי שאני צריך להגיש את כל החומר. כולל התצהירים של העדים.

        • גילוי מסמכים - סדר דין מהיר
          עו"ד ל. פרמינגר | 28/01/2011 21:07

          לאור העובדה שמדובר בסדר דין מהיר אכן יש צורך להציג את כל המסמכים ביחד עם תצהיר גילוי מסמכים ואף להגיש תצהירים בהתאם לתקנות. ביחס לכתב התביעה, על מנת להגיש כתב תביעה מתוקן יש צורל בבקשת רשות מבית המשפט.