בקשה למתן פסק דין

  • שאלה בסד"א- אשמח לתשובה מהירה
    עדי, מתמחה | 17/10/2010 11:56

    שלום, האם יש איזושהי אסמכתא (תקנה, פסיקה) לכך שאין צורך להמציא לצד שכנגד בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה בכלל או לפחות עד לאחר שמתקבלת החלטת בית משפט? אודה לתשובה מהירה עדי

    • בקשה למתן פסק דין
      עו"ד לירון פרמינגר | 18/10/2010 09:26

      שים לב שבהזמנה לדין (טופס 2 לתקנות) נכתב לנתבע כי במידה ולא יגיש כתב הגנה במועד שנקבע לכך, יהא התובע זכאי לקבל פסק דין "שלא בפניך".

      • ניסוח השאלה מחדש
        עדי | 18/10/2010 11:34

        קודם כל תודה על התשובה אך כנראה לא ניסחתי את השאלה נכון הרי לפי הדין צריך להמציא לצד השני בקשות, כתבי בי"ד וכו' עד 5 ימים מיום ההגשה לבימ"ש (אם אני לא טועה) ובמקרה של בקשה לפסק דין בהעדר הגנה אין היגיון להמציא לצד השני בקשה זו לפחות עד לאחר שמתקבלת החלטת בית משפט אחרת הבקשה מאבדת מהטעם והצד השני יוכל להזדרז ולהגן על עצמו ולכן שאלתי היא האם יש אסמכתא לכך שלא צריך להמציא לצד השני את הבקשה עד לפחות שמתקבלת החלטת בית משפט בעניין? פשוט לא מצאתי עד כה פסיקה, תודה ויום טוב!

        • המצאת כתבי בית דין
          עו"ד לירון פרמינגר | 18/10/2010 14:41

          החוק היבש קובע כי יש להמציא כל בקשה שמגישים לבית המשפט לבעל הדין שכנגד ובקשה לפסק דין בהיעדר הגנה אינה שונה. הפרקטיקה מעט שונה.