תשובה

  • סדר דין מהיר- גילוי מסמכים ואיצירוף מסמכים מהותיים
    nir | 19/09/2010 22:03

    הוגשה נגדי תביעה בסדר דין מהיר- הפרת חוזה- צורף פלט מחשב בו יש "אישור על חתימה על הצהרה לתשלום" לא צורף לתביעה חתימה שלי על מסמך כלשהוא כמו גם מסמכים אחרים שהתובעת מציינת שיש לה או שאני חושב שיש לה וחייב אותם כדי להתגונן. 1. מכיוון שלא חלות על סדר דין מהיר התקנות לגילוי מסמכים ושאלונים- כיצד אני יכול לדרוש את המסמכים הדרושים לי להגנתי בין אלה שהתובעת מציינת בכתב התביעה וביןם אלה שאני חושב שיש בידיה ויכולים לסייע לי להתגונן? 2. האם אי צירוף החוזה עצמו- וצירוף אישור על חתימה בלבד יכול להוביל לדחיית התביעה או מחיקתה על הסף? אבקש להדגיש שלא מדובר בסדר דין מקוצר אלא מהיר תודה מראש על העזרה!

    • תשובה
      לירון פרמינגר, עו"ד | 27/09/2010 13:17

      ניר שלום, אכן תקנות סדר הדין האזרחי שונות מעט בנושא גילוי מסמכים ושאלונים בהליך של סדר דין מהיר. יחד עם זאת, ההליך בסדר דין מהיר איננו פרצה להסתרת ראיות או מסמכים ותכליתו אינה באה לסכל את מטרתו של המשפט לעשות דין צדק ואת הכלל לפיו במשפט אזרחי "משחקים בקלפים פתוחים". על כן, במידה ואתה סבור שיש בידי הצד השני מסמכים אשר עשויים לשפוך אור על בירור המחלוקות שבין הצדדים (בניגוד לסתם מסמכים שאין להם רלבנטיות לתביעה הרלבנטית) ועשויים לסייע לך, מנסיוני, ניתן לבקש מבית המשפט להורות לצד השני לחשוף מסמכים אלה. יש לציין כי הבקשה צריכה להיות מבוססת ומפורטת מלווה בתצהיר ערוך כדין שכן מדובר בבקשה שהיא חריגה להלך זה. כמו כן, שים לב שאתה יכול גם לדרוש הודייה בעובדות בהתאם לתקנה 103 לתקסד"א ובכך אולי לנסות ולהתגבר על החוסר במסמכים. כמו כן, שים לב לאפשרות (שבתי המשפט לא כל כך אוהבים) והיא לבקש (תק' 214יב) להעביר את התביעה להליך של סדר דין רגיל ואז לבקש את כל המסמכים אשר לטענתך מוסתרים על ידי הצד השני. בהצלחה. לירון פרמינגר, עו"ד אין באמור משום יעוץ משפטי ו/או תחליף ליעוץ משפטי.