שאלונים

  • שאלונים ועדים
    א | 03/07/2010 11:23

    אני מעוניין לדעת באיזה שלב יש להגיש שאלונים לצד השני ומה הפרוצדורה ויתרה מזאת, מדוע?? למה יש משפטים בהם לא ניתנים שאלונים ומשפטים בהם מפציצים בשאלונים??? לגבי עדים.... באיזה שלב יש למסור את זהות העדים והאם זה נערך בתצהיר???

    • שאלונים
      עו"ד מיכל רז | 03/07/2010 23:35

      במסגרת שאלונים עונה בעל דין לשאלות המוגשות לו על ידי בעל הדין האחר, וזאת במטרה לקבל אינפורמציה שתסייע למבקש השאלון בהוכחת טענותיו בתובענה, בסתירת עמדת יריבו ולעיתים אף בהשגת הודאות מהיריב. מדובר בפרוצדורה שהינה חלק מההליכם המקדמיים בתובענה וזאת לאחר הגשת כתב ההגנה האחרון או כתב התשובה (המאוחר מבינהם). בטרם ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשה למתן צו המחייב את בעל הדין שכנגד להשיב לשאלון, יש צורך למלא אחר תנאים מקדמיים: ראשית, יש לפנות לבעל הדין שכנגד תוך 30 יום מיום המצאת כתב ההגנה או כתב התשובה בבקשה להשיב על תצהיר בשאלון. ככל שבעל הדין שכנגד לא נענה לבקשה תוך 30 יום ממועד מסירתו, יש לפנות לבית המשפט בבקשה לצו למתן שאלון תוך 15 יום מתום המועד לתשובת בעל הדין. התשובה לשאלון תינתן בתצהיר ותוגש בתוך 7 ימים מיום מסירת השאלון או תוך מועד אחר שקבע בית המשפט. הסנקציות בגין אי-קיום הצו כאשר מפר הצו הוא התובע - מחיקת התובענה, ואילו כאשר מפר הצו הינו הנתבע - מחיקת כתב ההגנה כאשר דינו כדין נתבע שלא הגיש כתב הגנה. (אני מפנה אותך לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 סעיפים 105, 120, 106, 109 ). בנוגע לעדים, בטרם דיון ההוכחות, בעלי הדין מגישים תצהירי עדות ראשית שמטרתם להציג את כל המידע הרלוונטי שברשות העדים, יחד עם כל המסמכים הרלוונטיים.

      • תודה  לת
        א | 04/07/2010 14:31