הקלטה כראיה

  • תקנות וסדרי דין העוסקים בהקלטות והגשתן כראיה
    עידו | 01/07/2010 17:45

    שלום, הסיפור הוא כזה: עובד שזומן לשימוע לפני פיטורים, הקליט את השימוע ועוד כל מיני דיונים ושיחות שלהן הוא היה שותף. עד כאן, סביר. העובד, שהוחלט על פיטוריו, הגיש תביעה בבית הדין לעבודה נגד מקום העבודה שלו, בדרישה שפיטוריו יבוטלו, הסכמים שונים יחולו עליו, וכו'. השאלה הנשאלת היא, האם אותו עובד יכול להציג את הקלטות בדיון? ראוי לציין כי עורכי דינו לא שלחו עותקים לב"כ המעביד, לא הודיעו שהם מתכוונים לעשות שימוש בקלטות, וככל הנראה הם שומרים אותן ל"הזדמנות מיוחדת". מהו הנוהל לגבי הצגת ועשיית שימוש בקלטות בבית המשפט? היכן זה מופיע בפסיקה או בחקיקה? בינתיים מה שמצאתי ויכול להתאים זה ס' 75 לתקסד"א: "בעל דין ירשום בכתב טענותיו, או ברשימה מצורפת אליו, מהם המסמכים שעליהם הוא מסתמך ויצרפם לכתב הטענות". אגב, התיק מתנהל בבית הדין לעבודה, אם זה משנה במשהו (מבחינת סדרי הדין) תודה מראש

    • הקלטה כראיה
      עו"ד מיכל רז | 02/07/2010 02:31

      הקלטה תתקבל כראיה קבילה בבית משפט ככל שהושגה בהתאם להוראות הדין (חוק האזנת סתר, התשל"ט-1979). עליך לתמלל את ההקלטה באופן שיהיה זהה למקור ולהצהיר על נכונות התמלול. אני מפנה אותך להלכה הפסוקה בעניין הגשת הקלטה כראיה בבית משפט: ע"פ 869/81 מוחמד שניר נ' מ"י וע"פ 6411/98 נחום מנבר נ' מ"י. בהצלחה !