תשובה

  • פסק דין מתעכב
    veredorgad | 21/06/2010 19:14

    עברו כבר כמעט 20 חדשים מאז הוגשו הסיכומים בגין תביעה נגדי בבי"ד לענייני משפחה. שלוש פעמים הוגשו בקשות ל"זירוז" מתן פסק הדין אך ללא הועיל. איך אפשר לקדם את העניין? תודה מראש.

    • תשובה
      עו"ד | 21/06/2010 23:39

      בהתאם לחוק נציב תלונות הציבור על שופטים, התשס"ב-2002 ניתן להגיש תלונה לנציבות תלונות הציבור על שופטים כנגד השופט שדן בתיק בגין שיהוי ניכר במתן פסק דין (ראי הוראת סעיף 14 לחוק האמור). כמו כן אפנה אותך להלכת בית משפט העליון בעניין עבאדה (ע"א 45/90) שבמסגרתה נקבע שככל שפסק הדין ניתן באיחור ניכר מסיום ההליכים בתיק, הרי שיש באיחור כדי לפגום בפסק הדין ואף להביא לביטולו, וזאת בעיקר מקום שפסק הדין נסמך על נושא מהימנות עדים.