בקשת אורכה

  • היה עלי להגיש ערר תוך 30 ימים אבל ביום ה-28
    משה | 14/06/2010 10:57

    שלחתי את הערר בדואר רשום והוא התקבל בבית המשפט ביום ה31, כלומר יום אחד למיניין הימים להגשת הערר. השאלה היא האם תאריך דואר הרשום הוא הקובע או תאריך הגעת הדואר הרשום. האם אני צריך להגיש בקשה להארכת מועד משום שסברתי כי המכתב יגיע בזמן או משום שהייתי חולה וכו... כי אני גם נכה שסובל משכחה. ויש לי נכות נפשית. אשמח לקבל כל תשובה.

    • בקשת אורכה
      עו"ד אוהד לוי זלוסצר | 14/06/2010 15:56

      תוגש בטרם המועד, במקרה שציינת הערר כבר הוגש. במידה ולא תוגש תגובה לעניין האיחור, במידה ואכן התרחש, הרי שאין בעיה, במידה ותוגש תוכל לטעון ולהסביר מדוע היה איחור.

      • הוגשה תגובה של הצד שכנגד שהערר לא הוגש בזמן
        משה | 14/06/2010 21:35

        וכן הצד השני מבקש לדחות את הערר על הסף. האם כדאי על אף שעברה תקופת המועד להגיש בקשה להארכת מועד כדי לבטל את הבקשה לדחייה על הסף? יש לציין כי האיחור היה ביום אחד בלבד והצד שכנגד מנצל זאת לטובתו. האם צריך להגיש את הקשה אם תצהיר. האם ניתן מלבד בקשת להארכת מועד (אם אפשר) להגיש הודעה (לא בקשה) עם תצהיר על מצב הבריאות ואישורים רפואיים מצורפים לתצהיר. בתודה מראש.