למנהל הפורום: אנא התייחסותך, טרם התקבלה תשובה ...

  • האם אפשר להגיש תביעה רק נגד חלק מהמנהלים הרשומים
    דניאל | 05/06/2010 08:15

    חתמתי הסכם עם חברה במתכונת של מזמין קבלן. למעשה המדובר בהסכם עבודה ... המזמין/החברה לא עומדת בהתחייבויותיה. השאלה היא אם אני כול להגיש תביעה נגד החברה וגם נגד האנשים שניהלו עימי את המו"מ ומנהלי החברה ? ויותר חשוב, מה הנפקות, אם ישנם 4 מנהלים רשומים ובכוונתי לתבוע רק 2 מהם, כי הם אלו שניהלו את החברה בפועל ולמעשה איתם הייתי בקשר כל הזמן והם אלה שלמעשה הפרו את ההתחייבויות כלפיי ? תודה מראש !!!

    • למנהל הפורום: אנא התייחסותך, טרם התקבלה תשובה ...  לת
      דניאל | 09/06/2010 14:42

      • יחסי עובד מעביד, אחריות מנהלים, חוזים
        עו"ד אוהד לוי זלוסצר | 09/06/2010 14:52

        דניאל, שאלתך אינה בתחום סדרי הדין. אציע לשאול שאלות שהתשובה עליהן תעזור לך. השאלות שעולות משאלתך- אילו יחסים התקימו בינך לבין החברה- האם היית קבלן או שמא עובד שהרי אז התקימו יחסי עובד מעביד ויש כאן חשיבות מבחינת סמכות (האם בית דין לעבודה?) ומבחינת זכויותיך.- בפורום דיני עבודה ישמחו לסייע. באשר להסכמים/הסכמות עם החברה ולאחריות המנהלים- ככלל אתה מחליט את מי לתבוע בהתאם לנסיבות העניין, יש אחריות לחברה ויש לה אישיות משפטית נפרדת, ז"א ניתן לתבוע חברה. עשויה גם להיות אחריות אישית למנהלים (לכולם או למסוימים בהתאם לנסיבות להסכמים ולהסכמות). באשר להסכם- האם נוהל משא ומתן בתום לב? האם הופר הסכם בכתב? האם הופרו הסכמות בע"פ. כשתענה לעצמך על שאלות אלו אשמח לסיע בסוגיות של סדרי דין.