סדר דין מהיר

  • תביעה בסדר דין מהיר
    גילה | 25/05/2010 11:25

    בוקר טוב, קיבלתי כתב תביעה בסדר דין מהיר על פגיעה של רכב , התביעה הוגשה לביה"ש בתחלית פברואר ואני כנתבעת קיבלתיו לידי את הביעה בתחילת מאי - האם אני עוד יכולה להגיש כתב הגנה? להגיש בקשה להארכת מועד להגשה? או לציין זאת בכתב ההגנה כנגד חב' הביטוח שתובעת? בנוסף, לא צורף לתביעה תצהירים למעט חו"ד שמאי, האם זה תקף? ושאלה אחרונה- האם אוכל לבקש מעוה"ד שלי שינסח לי את כתב ההגנה ויחתום עליו מבלי שייצג אותי בבימש? תודה רבה מראש.

    • סדר דין מהיר
      שלי, עו"ד | 25/05/2010 12:34

      בסדר דין מהיר מס' הימים להגשת כתב הגנה הינו 45 ימים, כשהספירה מתחילה מיום המצאת כתב התביעה, כך שיש לך 45 ימים מהרגע שקיבלת את התביעה. הסיבה שלא הוגש תצהיר היא מכיוון שלרב חברות ביטוח או חברות גדולות בעלי תביעות רבות מגישים תביעות ממוכנות (דרך מחשב) ואח"כ נדרשים להגיש תצהירים. עו"ד רשאי לנסח לך כ. הגנה ללא ייצוג, כל אחד ושיקול דעתו.

      • כתב תביעה בסדר דין מהיר
        עו"ד חני דקל | 25/05/2010 21:20

        ראשית, חשבי באם אכן פספסת את מועד הגש כתב ההגנה. אם כן - בדקי אם הוגשה בקשה למתן פסק דין בהיעדר הגנה ואם לא - הזדרזי והגישי בקשה דחופה להארכת מועד. ניתן לשלם לעו"ד לצורך הגשת כתב הגנה בלבד, על פי תמחור שלו. בהצלחה.