פיצוי במקרה של מכה יבשה

  • הולך רגל במעבר חצייה נפגע ע"י רכב חולף
    איתי | 22/11/2011 16:56

    שלום רב, מהו ההליך שיש לקיים לאור האירוע הבא: הולך רגל חצה את הכביש במעבר חצייה ונפגע ע"י רכב שלא עצר. יש טפסי משטרה עם פרטי הפוליסה וגם טפסי בית חולים של הנפגע שפונה באמבולנס. הנפגע סובל מכאבים חזקים בעצם הזנב. למיטב הבנתי יש לשלוח מכתב לחברת הביטוח של הרכב הפוגע בצירוף הטפסים מהמשטרה ובית החולים. מה צריך לכלול מכתב כזה? כיצד מעריכים פיצוי על מכה יבשה ? האם ישנו פיצוי בסיסי התחלתי בעקבות התאונה?

    • פיצוי במקרה של מכה יבשה
      עו"ד יקי רנד | 24/11/2011 19:11

      גובה הפיצוי נגזר משאלת הנזק. ככל שהנזק משמעותי יותר, כך גם גדל הפיצוי. במידה ומדובר בפגיעה יבשה, אשר לאחר תקופת החלמה הכאב נעלם, אזי, מדובר בפיצוי של מספר אלפים, אשר מורכב מהפסדי שכר, ככל שנגרמו, עוגמת נפש, והוצאות רפואיות, אשר אינן מכוסות ע"י קופת החולים ו/או הביטוח הלאומי.