שלום רב

  • זקוק לייעוץ: האם ניתן לטעון לתת ביטוח לאחר מקרה
    י | 21/11/2011 18:09

    שלום, לפני כמעט 3 שנים עשיתי ביטוח תכולה לדירה דרך טלפון של חברת כלל. בוצע בטלפון סקר קצר של מה שיש בדירה והומלץ לי לבטח בסכום של 107 אלף ש"ח. שאלתי אם לא שולחים סוקר הביתה ונאמר לי שעד סכום של 250 אלף לא שולחים סוקר. לפני כחודש פרצו לביתי. הגשנו לשמאי רשימה של הפריטים שנגנבו אשר מסתכמת לקצת יותר מ 50 אלף ש"ח. כעת השמאי טוען שלדעתו ביטוח של 107 אלף ש"ח לא מספיק לבית כמו שלי ואני בתת ביטוח ולכן אם לדוגמא יוחלט שאני בתת ביטוח של 50 אחוז אז אקבל רק 50 אחוז מהתביעה שלי. הם ביקשו לשלוח סוקר ולא הסכמתי. אז השמאי אמר שהוא יבצע הערכה. האם הדבר הזה חוקי? למה הם נזכרים רק שיש מקרה? ולקחת את הכסף כל חודש יודעים? האם זה טריק של חברות הביטוח? מה החוק אומר? האם זה לא בעיה שלהם שהם לא באו לבדוק את התכולה המדוייקת בעת עשיית הביטוח? אנא עצות מכם

    • שלום רב
      שירות לקוחות כלל | 22/11/2011 11:13

      שלום רב, קראנו את הודעתך בעניין ביטוח הדירה שברשותך ונשמח לבדוק האם וכיצד ניתן לסייע במקרה שאתה מעלה. לצורך כך, נשמח אם תשלח לנו פרטי התקשרות לאי מייל הבא ונציג  של כלל יצור איתך קשר בהקדם האפשרי. mokinternet@clal-ins.co.il בברכה, צוות שירות לקוחות Online, כלל ביטוח.

    • טענה של תת ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 22/11/2011 16:19

      צהריים טובים, אם אכן מסרת בשיחת הטלפון הראשונית את מלוא התכולה וחברת הביטוח מצידה טענה שזהו סכום הביטוח הנכון ואין צורך במשלוח סוקר, טענת חברת הביטוח כעת לתת תכולה היא בעייתית ובהחלט אפשר ובית המשפט לא יקבל טענה זו.

    • תת ביטוח
      עו"ד יקי רנד | 24/11/2011 19:38

      להערכתי, חב' הביטוח מנועה מלטעון כלפיך לתת ביטוח, בשעה וסכום הביטוח נערך על בסיס שיחה טלפונית, במסגרתה מסרת פרטים ברורים בדבר שווי תכולת ביתך, ובשעה וחב' הביטוח נמנעה מלשלוח סוקר. בכל מקרה, הגם ולטעמי מנועה חב' הביטוח מלטעון לתת ביטוח כאמור, אין די בהערכת שמאי כללית בדבר שווי התכולה, אלא עליו להעריך בצורה מפורטת הכיצד שווי התכולה בביתך גבוה מ- 107,000 ש"ח.