ביטוח רכב

  • ביטוח רכב
    ללי | 20/11/2011 20:02

    שלום, אני פניתי לסוכנות בבקשה להצעה לביטוח רכב קבלתי הצעה אטרקטיבית ה ושלמתי באמצעות כרטיס אשראי. לאחר קבלת הפוליסה אני קוראת ורואה שכתוב "פוליסה זו מיועדת לבטח רק רכבים שנלקח עבורם מימון מחברת מימון ישיר" אני פונה לסוכן לבקש הבהרה לגבי סעיף זה ומדגישה בפניו כי מעולם לא היה לי מימון שכזה אני נענית "שזה בסדר. " פניתי גם לחברת הביטוח ושוחחתי עם חתמת(הכל מגובה במיילים) ואני נענית שהפוליסה בתוקף אני אומרת גם לה שלא לקחתי מימון כזה על הרכב והאם יכולה להיות לי בעייה בזמן חס וחלילה הזדקקות למימוש הפוליסה אני נענית תשובה שהפוליסה בתוקף אבל לא מצליחה לקבל תשובה חד משמעית היא שוב ושוב אומרת הכל תחת הפוליסה. כיצד אני יכולה לברר ולקבל תשובה מפורשת שלמרות המשפט הזה אכן הפוליסה כשרה ללא סייג. אודה להבהרה מה המשמעות של הכיתוב הזה מאחר ולאחר מכן פניתי שוב לסוכנות אחרת וגם כאן קבלתי פוליסה של שומרה רק שהפעם כתוב" פוליסה זו מיועדת לבטח רק רכבי חברה" זה ממש הונאה כי כאן למודת נסיון הדגשתי שאני מוכנה לעשות ביטוח רק בתנאי שאין שום סעיף שכזה ומשקבלתי את הפוליסה אני רואה שוב בתחתית הפוליסה את המכתב הנ"ל מה עלי לעשות? --

    • ביטוח רכב
      עו"ד גיל קראוס | 22/11/2011 16:14

      צהריים טובים, אינני יודע האם הסעיף משמעותו כחלק מן הפוליסה או כהערה שאין לה משמעות מבחינת הפוליסה. על פניו, אכן אין סיבה שסעיף כזה יופיע בפוליסה אם הוא לא נכון. צריך לדרוש למחוק את הסעיף ובכל מקרה, בהנחה שהכל מגובה במיילים ואכן נציגת החברה הודיעה לך שהכיסוי הביטוחי בתוקף, לחברת הביטוח יהיה מאוד קשה אחר כך לטעון ולשכנע את בית המשפט שהפוליסה איננה בתוקף.