תביעת צד ג'

  • תביעת צד ג׳- מעשה נכון? מבקש חוו״ד
    אלון | 10/11/2011 05:54

    שלום רב.הייתי מעורב בתאונת דרכים ללא פגיעות גוף. פגיעות ברכב בלבד. אין עדים ואני והנהג הפוגע מאשימים זה את זה ואיש לא מודה, מילה שלי נגד מילה שלו. הסוכן שלי ייעץ לי לתבוע את הצד ג של הנהג הפוגע וכך עשיתי. התביעה עדיין נמשכת כבר כמעט חודש. השיקול שלי להסכים לכך היא בכך שבתביעת צד ג אוכל להמנע מתשלום השתתפות עצמית וגם להמנע לרישום של תביעה על שמי דהיינו העדר תביעות. בכנות אינני שלם עם המהלך הזה ורציתי לשאול לדעתך, האם לאור הנתונים הנ״ל פעלתי נכונה או שהסוכן שלי ״כיוון״ אותי לאופציה זו של תביעת צד ג אך ורק מיתוך טובתו? האם לדעתך יש סיכוי לתביעה כזו? בנוסף הסוכן שלי אמר לי שאם התביעה נדחית או אם אם אסרב לקבל הצעת פשרה כלשהי מצד הביטוח של הנהג הפוגע, תמיד אוכל לחזור ולתבוע את הפוליסה שלי. האם זה נכון?תודה רבה ובכבוד רב.

    • תביעת צד ג'
      עו"ד גיל קראוס | 10/11/2011 17:19

      ערב טוב, על פניו, יש אמת בהמלצת הסוכן, שכו כך תוכל לחסוך עלויות של עליית הפרמיות והשתתפות עצמית. יחד עם זאת, יש אכן להקפיד עם הסוכן שבמידה והתביעה שלך תידחה עדיין תוכל להגיש תביעה נגד חברת הביטוח שלך.

      • תביעת צד ג
        אלון | 11/11/2011 09:32

        תודה רבה על תשובתך. האם לאור הנתונים שתיארתי, ועל פי ניסיונך האם יש סיכוי לתבעיה שלי? אגב אני הבנתי שזה דיי ברור שבמידה והתביעה נדחית אז אני יכול לחזור לסוכן שלי. זה מה שהוא אמר לי.זה לא הנוהל של חברות הביטוח?

        • תביעת צד ג'
          עו"ד גיל קראוס | 15/11/2011 16:24

          צהריים טובים, קשה לקבוע על סמך הפרטים שציינת מהם סיכויי התביעה. בסופו של דבר בית המשפט יתן אמון באחד הצדדים ויכריע על בסיס ממצאי מהימנות.

          • תביעת צד ג׳
            אלון | 15/11/2011 21:02

            זה אמור להגיע לבית משפט?? את התביעה הגשתי נגד צד ג׳ של הנהג הפוגע ולא לבית משפט. התביעה נמצאת כרגע בבדיקה בחברת הביטוח שלו... זה מגיע אוטומטית לבית משפט??

            • תביעת צד ג'
              עו"ד גיל קראוס | 16/11/2011 15:13

              הבנתי מדבריך כאילו התביעה הוגשה לבית המשפט. בכל מקרה, זה לא מוגש כמובן אוטומטית לבית המשפט ועליך להמתין להחלטת חברת הביטוח. אם ידחו אותך, תצטרך להגיש תביעה לבית המשפט.

              • תביעת צד ג׳
                אלון | 16/11/2011 18:16

                או לחלופין לתבוע את הפוליסה שלי.