החזר פרמיה

  • החזר פרמיה
    סתוית | 08/11/2011 10:13

    מכרתי דירה לפני 3 שנים והמשכנתא סולקה במלואה. האם יש דרך לקבל חזרה את הפרמיות בגין ביטוח החיים על אף שחברת הביטוח טוענת שלא ידעה על סילוק המשכנתא?

    • החזר פרמיה
      עו"ד גיל קראוס | 08/11/2011 15:58

      צהריים טובים, צריך לבדוק מה הסיבה שחברת הביטוח לא יודעת מכך והאם מדובר במחדל של הבנק שאמור היה ליידע את חברת הביטוח. יכול בהחלט להיות שניתן לבקש החזר או פיצוי מחברת או הבנק בגין תשלומי הפרמיות.

      • תודה והמשך שאלה
        סתוית | 09/11/2011 09:40

        ראשית, תודה על תשובתך. שנית, האם זה באחריותו של הבנק לידע את חברת הביטוח או שמא הם מסתפקים בהוצאת מכתב סילוק שנמסר ללווה? חברת הביטוח מסרבת להחזיר פרמיות בטענה שהיה עלי לידע אותם, וגם אם זה נשכח בתום לב, הם לא מחזירים. נראה קצת לא הוגן, לא  כך?

        • החזר פרמיה
          עו"ד גיל קראוס | 09/11/2011 17:56

          ערב טוב, על פניו, אין חובה על הבנק ליידע את חברת הביטוח באופן ישיר וחובתה מתמצת בהוצאת מכתב הסילוק ואז על המבוטח לדאוג לביטול הפוליסה. יכול להיות שניתן ללחוץ על חברת הביטוח ולבקש לפחות החזר חלקי.