אי חידוש ביטוח

  • אי חידוש ביטוח חובה ומקיף
    יותם | 07/11/2011 21:45

    ברשותי רכב פרטי שבקרוב מסתיימת לו תקופת הביטוח (מקיף וחובה).מכיוון שאני לא מתוכנן להשתמש ברכב בתקופה של 3-4 חודשים קרובים חשבתי שלא לחדש את ביטוח הרכב בסיום מועד הביטוח הנוכחי אלא רק לכשאצטרך להתחיל ליסוע ברכב.כמובן שלא אסא ברכב בעת אי קיום ביטוח בתוקף.האם יש משעויות מבחינה חוקית או בעת חידוש הביטוח שלא ברציפות? משהו שימנע ממני לחדש את ביטוח הרכב ללא רצץ ביטוחי?משהו לגבי עליית הפרמיה בשל העדר רצף ביטוחי?

    • אי חידוש ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 08/11/2011 15:57

      צהריים טובים, וותק בחברה מסוימת עשוי להביא לך הנחות אבל אין משמעות מבחינת עליית פרמיות לאי רצף ביטוחי. הייתי ממליץ לך ליידע את חברת הביטוח שלא תחדש לך את הפוליסה, על מנת למנוע טעויות.

      • ביטוח לרכש שאינו בשימוש
        שאולק | 09/11/2011 20:14

        לא ניתן להותיר כלי רכב ללא ביטוח חובה. עליך לרכוש את הביטוח, לשלם בבנק, ולהשיב למבטחים את התעודה המשולמת. ההליך נקרא הקפאה, ובזמן ההקפאה ( שעולה על 45 יום ) הרכב שלך עדיין מבוטח בביטוח חובה, בעת חנייתו. בסיום ההקפאה, אתה מתחשבן עם המבטחים ותקופת ההקפאה עולה כ 60 ש"ח לחודש, במקום התעריף המלא של ביטוח החובה.שים לב כי בתקופת הקפאה לא ניתן להשתמש ברכב , כרב מבוטח, לשום סיבה שהיא.