נזק על-ידי נהג ערבי

  • נזק ע"י נהג ערבי
    אא | 05/10/2011 15:34

    נהג ערבי פגע ברכבנו. הוא מבוטח בחברה הלאומית. הסוכנת שלי אומרת שא"א לתבוע אותם. כי זה 'בשטחים' /ערבים. ועל כן חייבה אותי בהשתתפות עצמית בגובה 1000 ש"ח. לא מבין את האבסורד.. שחברת הבטוח תשלם כי לי (ושהם ישברו את הראש מול החברה הערבית)-את הפרמיות הם יודעים לגבות... אחרת , בשביל מה אני משלם להם...?

    • נזק על-ידי נהג ערבי
      עו"ד גיל קראוס | 05/10/2011 20:20

      ערב טוב, ראשית, אם יש לכם ביטוח מקיף אז כמובן שחברת הביטוח שלכם צריכה לשאת בנזק. מעבר לכך, לא ציינתם היכן הייתה התאונה. אם מדובר בתאונה בשטחי ישראל אז לכאורה אין סיבה שלא תוכלו לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הערבי.

      • התאונה היתה בתחנת הדלק פז שפני אלפי מנשה (ישראל?.)
        אא | 06/10/2011 09:55

        הענייין שהבטוח שלי חייב אותי בהשתתפות עצמית (ועתיד להעלות את הפרמיה העתידית-כי תבעתי את החברה -למרות שלא אשם..) מכיוון שזה בעיה לתבוע את חברת הבטוח של אותו נהג העונה לשם "החברה הלאומית". נראה לי אבסורד!. הנהג הודה בע"פ הציע לשלם (כמובן שלא רציתי להכנס ערב שבת לאחד הכפרים לתקן את זה (החיים שלנו יותר חשובים:)) אני לא אמור לקבל גם את השתתפות העצמי (ושלא ירשמו תביעות) ושהם ישברו את הראש מול החברה הלאומית (הערבית)..?

        • תאונה ברכב ערבי
          עו"ד גיל קראוס | 06/10/2011 18:25

          ערב טוב, במקרה שתבעת את הביטוח מקיף, אתה מחויב בהשתתפות עצמית ועליית פרמיות.

          • תגובה
            eitan | 09/10/2011 08:48

            לא נשמע הזוי ..שהנג הודה הציע לשלם. נתן את הפרטים. ועכשיו בגלל קושי לגבות מנהג ערבי (ידוע שהמשטרה/מוסדות חוששים מהם) -אז למרות שברור שהוא אשם--אז אני מחויב בהשתתפות/ועליית פרמיה. אם כך, אני יכול להתנהל לבד--בשביל מה אני משלם לביטוח...?