פוליסת ביטוח ספורטאים

  • שאלה בנוגע לתביעת ביטוח
    עומר | 27/09/2011 18:59

    שלום הנני ספורטאי בן 22 המשחק כדוריד ואשר סובל מפריצת דיסק. לקראת סוף העונה חשתי בכאבים עזים בגב אך החלטתי להמשיך ולשחק.הודעתי על כך למאמן הקבוצה ולמנהל והם אף מילאו דו"ח פציעה.  הכאבים לא נבעו מפגיעה או ממקרה ספציפי אחד אלא נבנו בהדרגה עם הזמן. לאחר סיום העונה חשבתי כי מנוחה תעזור למצב גבי אך גם זה ללא הועיל והחלטתי ללכת לרופא באופן פרטי זאת לאחר שהופנתי לרופא מהצבא (הייתי בצבא בזמן המקרה) ולרופא של ביטוח הקבוצה אשר שניהם קבעו כי אני סובל מגב תפוס בלבד.הרופא שלח אותי לעשות בדיקת סי טי בה התגלה פריצת הדיסק ובעקבות זאת החלטתי ללכת ולעשות טיפולי פיזיותרפיה באופן פרטי לאחר זמן מה הרגשתי יותר טוב והחלטתי להפסיק את הטיפולים ולטוס לחופשה. את קבלות הטיפולים הגשתי לאגודת הספורט ושם נאמר לי כי ברגע שמוגשות הקבלות לא ניתן להוסיף דברים נוספים לתביעה. קיצרתי את חופשתי בעקבות כאבי הגב שחזרו והלכתי לראות רופא מומחה לניתוח גב דוקטור צבי לידר ראש מחלקת ניתוחי גב באיכולב אשר אמר לי כי פציעתי נובעת בוודאות מן הספורט אולם הביטוח טוען כי פריצת דיסק אינה פציעה שנובעת מהספורט וכי זה תוצאה של שחיקה מתמשכת וכמו כן לא מאפשרים לי להגיש את יתר הקבלות על הטיפולים הנוספים אשר אני לוקח או לחילופין לא מוכנים להפנות אותי לטיפולים מצדם. חשוב לציין כי אני שחקן בוגרים אשר מובטח על פי חוק הספורט ובנוסף ישנו ביטוח נוסף של האגודה. האם הם יכולים למנוע ממני להגיש קבלות על טיפולים נוספים בטענות אלה? האם מגיעים לי פיצויים נוספים על אובדן כושר עבודה? האם כדאי לנסות ולתבוע את הביטוח?

    • פוליסת ביטוח ספורטאים
      עו"ד גיל קראוס | 04/10/2011 15:44

      צהריים טובים, אתה שואל שאלות שמאוד קשה להשיב עליהן מבלי לעיין במסמכים ובפוליסה. אם הפגיעה שלך איננה קשורה לספורט, אז לכאורה הביטוח צודק ולמעשה אתה לא זכאי לקבל מהם תגמולים. אם יש קשר בין הספורט והפגיעה, גם אם מדובר בפגיעה מתמשכת, הרי שאתה זכאי לקבל תגמולים שונים מכוח הפוליסה. אני מציע כי תתייעץ בעניין עם עו"ד בתחום הביטוח אשר יעיין בפוליסה.