תאונה עם טרקטורון בחו"ל

  • תאונה בטרקטורון שכור בחו"ל
    יובל | 01/09/2011 23:44

    שלום.אני וחבריי (בני 22) היינו בחופשה בכרתים יוון, בה שכרנו טרקטורונים מחברה מקומית ליום אחד. במהלך נסיעה בטרקטורון אירעה תאונה בה איבדתי שליטה  על הטקרטורון שסטה לצידו הימני של הכביש ונעצר לאחר פגיעה בעצים ושיחים שהיו בצד הכביש. אני יצאתי כמעט ללא פגע, למעט כמה שריטות, אולם בטרקטורון נשבר פנס, נשברה מראה השלדה התעקמה, האיתות לא עובד ועוד.בהשכרת הטרקטורון ביטחתי אותו בביטוח מלא בחברת ההשכרה (ביטוח מקיף כולל צד ג'). כמו כן היה לי ביטוח נסיעות מהארץ.כשהגעתי למשרד ההשכרה לאחר התאונה וסיפרתי מה קרה בתאונה הבחור הכעוס ממשרד ההשכרות אמר שהסיפור שלי על התאונה הוא הזוי ולא יכול להיות שמנסיעה במהירות המותרת, ללא עיקול חד או משהו אחר שיכול להסביר את התאונה, נגרם כזה נזק לרכב. הוא אמר שבחברת הביטוח לא יאמינו לסיפור ולא יסכימו לשלם את הכסף על הנזק, וזה אומר שאני אצטרך לחכות כמה שעות לתשובה מחברת הביטוח, אחר כך לתת עדות לתאונה במשטרה, בבית משפט וכו' וכו' וזה כנראה גם יעכב את החזרה שלי לארץ. הוא הפציר בי להצהיר שכביכול החזרתי לו את הטרקטורון לפני שקרתה התאונה, בבוקר של אותו יום, ואז הוא יגיד בחברת הביטוח שהנזק קרה כתוצאה מכך שהוא העמיס את הטרקטורון על משאית והוא נפל. הבעיה שבשביל כיסוי הסיפור הזה חברת הביטוח גובה ממנו 350 יורו השתתפות עצמית שאותם, כמובן, הוא רצה שאני אשלם.בסופו של דבר, לא רציתי להסתבך עם כל הסיפור הזה, אז שמעתי בעצתו  ונפרדתי לשלום מ220 יורו והלכתי לדרכי.ואחרי כל זה נותרתי עם כמה שאלות:1. אם ביטחתי את הרכב בביטוח מלא ועשיתי תאונה כמו במקרה זה, מה המשמעות של זה לגבי המשך הטיפול? האם זה באמת כרוך בללכת למשטרה ולשחזר את התאונה? ללכת לבתי משפט? לדחות את הטיסה חזרה לארץ?2. גם אם ביטחתי  הרכב בביטוח מלא, והייתי בוחר ללכת בדרך הרגילה ולהכנס לכל הבלאגן, יכול להיות שאחרי כל הפרוצדורה היו מחייבים אותי בהשתתפות עצמית?3. מה אתם הייתם עושים?תודה

    • תאונה עם טרקטורון בחו"ל
      עו"ד גיל קראוס | 06/09/2011 16:37

      צהריים טובים, ראשית, מאחר והיה ברשותך ביטוח מלא, אין רלוונטיות לשאלה אם נסעת מהר או אם עברת עבירת תנועה - הביטוח אמור לכסות את הנזק בכל מקרה. זו לא אמורה להיות כזאת פרוצדורה מסובכת, כלומר יכול להיות שהיית צריך למסור גרסה כלשהי, אבל קשה לי להאמין שבשביל זה מישהו היה רוצה שתחזור חזרה לכרתים בכדי למסור עדות. השתתפות עצמית היא בהתאם לפוליסה ויכול להיות שהיית משלם השתתפות כזו או אחרת.