ביטוח רכב אחרי 3 תביעות

  • ביטוח רכב אחרי 3 תביעות
    אביבה | 31/08/2011 12:43

    לפני 3 שנים קנינו רכב וביטחנו את רכבנו באיחוד ישיר, היינו מרוצים מהמחיר ושירות. מכיוון שבעלי היה נהג חדש אז הוא עשה תאונה, ותבענו, מילא. אח"כ היו עוד 2 תביעות קטנות בשנתיים האחרונות. להפתעתנו התברר שמעל 2 תביעות לא ניתן לחדש ביטוח, ולא רק זאת- אף חברה לביטוח לא מסכימה לקבל אותנו, חוץ מה"פול" שרק מבטחת ביטוח חובה במחיר כפול מהשוק. אנחנו כעוסים וממורמים, מכיוון שלו ידענו זאת, לא היינו מגישים תביעה ב-2 התאונות הקטנות בשנתיים האחרונות, כך היינו נשארים עם תביעה אחת. כעת אנו תקועים כי לא נוכל לבטח צד ג, רק חובה במחיר אסטרונומי. שאלותינו המשפטיות: 1) האם זה חוקי לא לבטח בגלל מספר תביעות? 2) האם איחוד ישיר נהגה באופן חוקי בכך שלא יידעה אותנו לפני כן מה צפוי לנו אם "נרבה" בתביעות? (סה"כ לתומנו חשבנו שתפקידה של חברה לביטוח היא לבטח אותנו מנזקים- או שתפקידה רק לקחת כסף ולא לתת שרות?) תודה רבה!

    • ביטוח רכב אחרי 3 תביעות
      עו"ד גיל קראוס | 31/08/2011 14:38

      צהריים טובים, לכל חברת ביטוח יש את הכללים והפרמטרים שלה והיא איננה חייבת לבטח אף אחד. כמובן ששיקול דעתה נבדק על פי סבירות ואסור לה למשל לסרב לבטח על רקע של הפלייה. יכול להיות שמן הראוי היה שחברת הביטוח תיידע אתכם לגבי ריבוי התביעות, אך אין חובה חוקית שמוטלת עליה לעשות כן. אולי כדאי לפנות בתלונה בעניין זה למפקח על הביטוח.

      • כיסוי ביטוחי
        עדי | 31/08/2011 20:08

        המלצה לי אליך. חפשי סוכנות ביטוח גדולה. סוכני ביטוח גדולים יש להם תנאי מועדפים ולכן יתאפשר לו לבטח אותך בכיסוי ביטוחי מתאים למרות שבעברך 3 תביעות .(מקיף או צד ג') בנוסף פני למפקח על הביטוח לגבי החברה שאינה מוכנה לבטח אותך לאור תביעותיך .