תשובה

  • תאונת דרכים
    סהר | 18/08/2011 09:30

    אשתי עשתה תאונת דרכים, ופגעה ברוכב אופנוע כנראה שהיא אשמה, אשתי הייתה מבוטחת, האם ניתן לתבוע את אשתי בנוסף לחברת הביטוח, ואם כן האם יכול להיות שהיא תחוייב במלוא הנזק?

    • תשובה
      עו"ד *** | 18/08/2011 10:21

      לא מובן משאלתך האם הכוונה לתביעה בגין נזקי גוף או נזקים שנגרמו לאופנוע. אם מדובר בנזקי גוף שנגרמו לנהג האופנוע, הרי שיצרפו אותה כנתבעת אולם היא תהיה נתבעת פורמאלית בלבד, כלומר, חברת הביטוח תשלום לבדה את כל סכום הפיצוי. אם מדובר בנזקים לאופנוע, במידה ואשתך מבוטחת, הרי שיש לה כיסוי ביטוחי בכפוף לתשלום השתתפות עצמית.

      • המשך פלת"ד
        סהר | 18/08/2011 10:50

        ראשית תודה על התשובה המהירה, הבנתי שלאחר מכן הנפגע יכול ללתבוע תביעה אזרחית, האם גם במקרה הזה חברת הביטוח נכנסת לתמונה לסיכום האם אשתי מכוסה מכל הכיוונים? בתודה מראש סהר

        • תביעת נזיקין אפשרית
          אושרי ה חוקר תאונות | 26/08/2011 07:40

          בתשובה לשאלתך . אין קשר בין אחראיות לתאונה לנזקי גוף במידה והיו לפי חוק הפלת"ד. לגבי תיקון הנזקים בכלי הרכב חברות הביטוח משלמות בהתאם לסוג הביטוח ומסתמכות מהרשום בטופס דיווח של תאונה אשר נירשם על ידי המעורבים בתאונה (שירטוט מיקום התאונה כיווני נסיעה עדי ראיה לתאונה וכו" ) במידה ויוגש כתב אישום תעבורתי ואישתך תורשע במשפט תעבורה ניתן לתבוע נזיקין שחברות הביטוח לא מכסות בהצלחה