תאונת שרשרת בשל פתיחת כריות אויר

  • תאונת שרשרת בשל כרית אוויר שנפתחה ללא סיבה ...
    נפגע תאונה | 08/07/2011 16:52

    שלום רב, לפני כמספר ימים נהגתי ברכב בפקק. מהירות הנסיעה הייתה בין 10-30 קמש. לפתע נפתחה מולי הכרית אוויר ללא כל סיבה. מרוב הבלבול אני לא זוכר מה היה לפני ומה היה אחרי. מה היה המרחק שלי לפני המכונית לפני. כתוצאה מאותה פתיחה של הכרית ללא כל סיבה שככל הנראה פגעה בי כי לא הבנתי מה קורה בשל ההדף עלי. בין לבין בעודי צורח מהשוק. אני מרגיש את הפגיעה ברכב לפני ונותן צרחות שלא מפסיק לעצור. בו זמנית וכמה שניות אחרי שנפתחה הכרית עלי, הכרית לידי נפתחת גם כן. אני צורח ולאחר הצרחות מבקש שיוציאו אוית. הייתי בשוק ובהלם. נהג שהיה 2 מכוניות לפני שמע את הצרחות ויצא מהרכב לקראתי. יצאתי מהרכב בכוחות עצמי שאני רועד כולי. לא יכול אפילו לרשום את פרטי הנהגים. ביקשתי שהם ירשמו את שלי והם את שלהם ויתנו לי. הזמנתי משטרה ואמבולנס. שריטה באף שריטות טיפה יותר עמוקות ביד הרגשת מכה בפנים. סימני החגורה על הגוף. פגיעה בסמוך לברך ימין. מבולבל לאחר כל האירוע. לא לקחתי גם את כל דברי מהמכונית. המשטרה על דעת עצמה החליטה לקחת את הרכב למוסך שלה. בעלי הרכב הגיעו לבקש את הרכב מהמשטרה אך אז אמרו להם שכל עוד לא אגיע לתת עדות לא יוכלו לקבל את הרכב. שאלות: 1. מתברר שהנפגעים לפני (תאונת שרשרת - עוד 2 מכוניות מקדימה) היו נפגעי עבודה. כי זה קרה בסמוך למקום עבודתם.הם עובדי תעשייה ממשלתית. 2. מי עליהם לתבוע? את מי עלי לתבוע? האם יכולים לתבוע אותי אישית? 3. האם אני אשם? על אף מה שתואר כאן עם כרית האוויר? 4. הרכב בן 4 שנים. משיחה עם השמאי מתברר שיש מקרים נדירים שמרתחש כזה דבר. השאלה את מי אני צריך לתבוע? כי זה משהו טכני שגרם לי לתאונה. הערה: אינני יודע מה קרה אחרי - האם לחצתי על הברקס או על הגז או לא לחצתי על כלום. הייתי בהלם. תודה.

    • תאונת שרשרת בשל פתיחת כריות אויר
      עו"ד יקי רנד | 12/07/2011 11:23

      אכן מקרה מוזר. נערוך הבחנה בין נזקי הגוף לנזקי הרכוש. באשר לנזקי הגוף, מאחר ומדובר בתאונת דרכים, הרי שכל נהג המוערב בתאונה, זכאי לתבוע את מבטחת החובה של רכבו הוא, בגין נזקי הגוף שלו, כולל אתה. כמו כן, הנהגים המעורבים, אשר תאונת הדרכים היוותה עבורם אף תאונת עבודה, זכאים בהתקיימם של תנאים מסוימים, להגיש תביעה לביטוח הלאומי, בשל העובדה כי מדובר בתאונת עבודה. נעבור לנזקי הרכוש. אני יוצא מתוך הנחה, כי הפגיעה שלך ברכב מלפנים גרמה להדיפתו של רכב זה אל עבר הרכב לפניו. בנסיבות אלו, אתה חב בפיצוי בעלי הרכבים המעורבים, בגין נזקי הרכוש אשר הוסבו לרכבים בעטיה של התאונה. במידה ורכבך מבוטח בצד ג', ניתן להפעיל הפוליסה. פתיחתן של כריות האויר, ללא כל סיבה, מגלה לכאורה כשל ברכב, אשר מקים לך עילת שיפוי מיצרן הרכב, אך לשם כך תצטרך להוכיח כי הכריות נפתחו עוד בטרם התאונה, ולא כתוצאה ממנה, והן אשר היוו הגורם לתאונה. אם תצליח להוכיח זאת, יתכן ותוכל לגלגל האחריות לתאונה, לפתחו של יצרן הרכב.