ניכוי רשלנות תורמת במקרה של תאונת צומת

  • חברת הביטוח לא שילמה את מלוא הנזק של תאונת הדרכים
    אשר | 08/07/2011 13:25

    שלום, לפני כחודש הייתי מעורב בתאונת דרכים. אייני אשם בתאונה - נסעתי לדרך ראשית ונכנסתי בנהגת שפנתה שמאלה (מהכיוון הנגדי) מבלי לתת לי זכות קדימה. לא היו נפגעים, רק נזק נגרם לרכב. הרכב טופל במוסך, העלות הכוללת של הנזק+שמאי עמדה על כ5000 ש"ח בערך. לפני שבוע קיבלתי צ'ק מחברת הביטוח של הנהגת על סך 3750 ש"ח. במכתב נכתב בכתב יד שעקב רשלנות בצומת (מצידי) הם מורידים לי 1250 ש"ח. פניתי לחברת הביטוח שלי והם אמרו שזה "נהוג". שאלותיי הן: 1. האם חברת ביטוח של הצד השני יכולה לנכות ממני 25% מהנזק על תאונת דרכים שאינני אשם בה? בפרט נראה לי תמוה לרשום "רשלנות בצומת" כעילה לכך, הייתי כבר מצפה שיצטטו לי סעיף לחוק כלשהו. 2. יש כאן עילה לתביעות קטנות כנגד חברת הביטוח? אם כן את מי אני אמור לתבוע? את חברת הביטוח שלי או את של הנהגת ? 3. נהוג בארץ שחברת הביטוח של הצד השני משלמת לי וחברת הביטוח שלי שאמורה לדעתי לטפל בתביעה הזאת אומרת לי "לשבור את הראש" עם חברת הביטוח השניה? אני מודה לכם מאוד אשר

    • ניכוי רשלנות תורמת במקרה של תאונת צומת
      עו"ד יקי רנד | 12/07/2011 11:16

      ראשית כל, אכן קיים נוהג של חברות הביטוח, לנכות חלק יחסי מנזקי צד ג', כאשר ע"פ נסיבות התאונה, ניתן לייחס לו רשלנות תורמת להתרחשות התאונה. בייחוד הדבר בולט בתאונות מהסוג שלך, קרי, תאונות צומת, כאשר נהג א' קיפח את זכות הקדימה של נהג ב', אולם נהג ב' יכל למנוע התאונה או להקטין הנזקים אילו היה נוהג יותר לאט ו/או באופן ערני יותר. יש לציין, כי בתי המשפט על פי רוב, תומכים בגישה זו, ואכן מייחסים רשלנות תורמת במקרים מהסוג שלך. בענינך, אתה מציין כי הנהגת פנתה שמאלה, ואתה נכנסת בה. כלומר, אילו היית נוהג בצורה זהירה יותר, והיית מבחין מבעוד מועד בכניסת רכבה לצומת, יתכן ויכלת למנוע התאונה או לצמצם את היקף הנזק. לפיכך, אני סבור כי אין מקום בהגשת תביעה מטעמך בבית המשפט לתביעות קטנות, מאחר והתוצאה עשויה להיות זהה או שונה באופן מינורי בלבד. חב' הביטוח איננה מחויבת לטפל עבורך בהגשת תביעה כנגד מבטחת צד ג' בגין נזקי רכבך, אולם קיימות חברות ביטוח אשר נותנות שירות זה למבוטחים שלהם.

      • אני מבין, אך אני טוען שלא היה ניתן למנוע את התאונה
        אשר | 13/07/2011 23:13

        במקרה שלי לא הייתי יכול למנוע את התאונה. הנהגת פנתה שמאלה תוך שהיא משתחלת בין רכבים עומדים (רמזור) בשני הנתיבים הראשונים ומגיחה לנתיב השלישי (בו אני נסעתי והיה פנוי לגמרי). זיהיתי אותה כשני מטרים ממני ללא אפשרות לעצור ללא התנגשות. למרבה המזל לא נסעתי מהר ולכן הנזק לא היה כבד.אז אם אני מחליט לתבוע האם אני תובע את הנהגת או את חברת הביטוח שלה?תודה רבה

        • תאונה בצומת
          עו"ד גיל קראוס | 14/07/2011 17:00

          אתה תובע ליתר ביטחון גם את הנהגת וגם את חברת הביטוח שלה.

          • שלום עו"ד גיל
            אבי | 15/07/2016 09:09

            אני באותו עניין של הביטוח. רציתי לדעת אם כשאני תובע את שניהם אני עושה את זה באותו כתב תביעה או בנפרד?

            • באותו עניין
              בכור | 28/07/2016 12:03

              בתביעה אתה מצרף את שניהם גם הנהג וגם חב' הביטוח