השתתפות עצמית

  • השתתפות עצמית פוליסה על שם אדם שנפטר
    ריקי | 04/07/2011 21:52

    שלוםרב!! אבי ז"ל היה עוסק מורשה והעסיק נהג על משאית (אבי נפטר לפני 4 וחצי שנים). כחצי שנה לפני שאבי נפטר המשאית הייתה מעורבת בתאונה שבה היה נזק כספי בלבד לרכב צד ג הנהג טען שהוא לא אשם ואבי שלח לחברת הביטוח טופס הודעה על תאונה שבה הודאתו של הנהג על כך שהוא לא אשם בתאונה. צד ג תבעו את חברת הביטוח שלי וזו ניסתה במשך מספר שנים להשיג את הנהג להגיע למשפט לתת עדות וזה לא הסכים בשום אופן להתייצב עד שלבסוף חברת הביטוח בקשה מהשופט לקבל את הודאתו של הנהג שנמסרה על ידי אבי בזמנו ובית המשפט הסכים וקבע שהנהג שלנו אכן אשם ומשום מה דרש מחברת הביטוח לשלם לצד ג' את הדרישה פחות 20% ועכשיו חברת הביטוח פונה אלינו לשלם את ההשתתפות העצמית כולל ריבית והצמדה . שאלתי היא : האם לפי חוק חברת הביטוח יכולה לדרוש מהיורשים לאחר שכבר רכושו של הנפטר חולק בניהם לשלם את החוב הזה שבכלל נקבע 4 וחצי שנים לאחר מות האדם? אציין שהמשאית עצמה עברה אלי בירושה ועדיין פעילה כשאני מתפעלת אותה כעוסק מורשה ובנוסף יש לי הרגשה שבכלל חברת הביטוח של אבי הגיעה לאיזו פשרה עם צד ג כי בעצם אם האשמה היא עלינו אז מאיזו סיבה התשלום ירד ב20%? איך אני יכולה לראות את הליך המשפט ולראות שאכן לא הייתה שם פשרה על חשבוני?? תודה מראש ריקי

    • השתתפות עצמית
      עו"ד גיל קראוס | 05/07/2011 18:37

      ערב טוב, על פניו, אם לא נותר בעיזבון דבר והרכוש כולו חולק, היורשים אינם אמורים לשאת בחוב מכיסם. יחד עם זאת, יש לבדוק היטב את הנושא בטרם מתן תשובה מדויקת. את יכולה לנסות ולבדוק את התיק עצמו בבית המשפט.