ביטוח אובדן כושר עבודה

  • תביעה לתשלום סכום הביטוח בגין נכות מוחלטת ותמידית
    ראובן | 19/04/2011 16:08

    שלום רב מזה כשנתיים המל"ל קבע לי נכות כללית (בשל מחלות קשות) רפואית צמיתה בשיעור 95% ואובדן כושר עבודה יציבה בשיעור 100% ומקבל קצבת נכות מלאה. מחברת ביטוח הראל (ביטוח א.כ.ע. פרטי) אני מצוי בא.כ.ע. בשיעור 100% , אך הקצבה החודשית זמנית ואני נדרש להמציא אישורים רפואיים מדי מספר חודשים, על אף הקביעה של המל"ל. מעיון באתר חברת הביטוח נתקלתי ב"טופס תביעה לתשלום סכום הביטוח בגין נכות מוחלטת ותמידית". האם מדובר בטופס הרלבנטי למצבי, כלומר לביטוח א.כ.ע? האם מדובר בסכום חד פעמי או בקצבה חודשית? אודה על תגובתך. חג שמח

    • ביטוח אובדן כושר עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 20/04/2011 19:54

      ערב טוב וחג שמח, אינני יודע לאיזה טופס הינך מתכוון וכל חברת ביטוח משתמשת בטופס אחר. עליך להיוועץ בעניין זה עם סוכן הביטוח או חברת הביטוח שלך. אם הנכות שלך היא עדיין איננה סופית לחלוטין ויש סיכוי שיחולו שינויים בעתיד, חברת הביטוח תמשיך לקבוע לך נכויות זמניות.

    • נכות מוחלטת ותמידית
      עו"ד אודליה דודקביץ | 16/05/2011 11:22

      שלום רב, נכות מוחלטת ותמידית הוא נספח לפוליסת ביטוח חיים, השונה במהותו ובתנאיו מנספח אבדן כושר עבודה. כדאי לך לבדוק בפוליסה שלך אם יש לך כיסוי של נכות מוחלטת ותמידית בנוסף לכיסוי של אבדן כושר עבודה, ואם כן - להגיש תביעה בגין כיסוי זה.