שכ"ט עו"ד במקרה שהלקוח פעל עצמאית

  • תביעת נכות בקרן פנסייה - והתקשרות עם עו"ד
    מיכל | 11/04/2011 12:35

    שלום רב, ברצוני לברר מספר דברים, על מנת לדעת אם ההליך תקין – לפני שאתלונן על העו"ד. בתקופה 3/2010 – 3/2011 נקבע לי 100%נכות מביטוח לאומי, ובנוסף על חלק מתקופה זו נקבע לי 100% נכות מקרן הפנסיה (עקב מחלה). לאחר שתשובת קרן הפנסיה לא כל כך הייתה מקובלת עלי, כיוון שלא הכירו לי על כל התקופה שבה מצבי הרפואי היה קשה – פניתי לעו"ד על מנת שייצג אותי מול חברת הביטוח, וידאג שאקבל את אחוזי הנכות שמגיעים לי. הסכם שכר הטרחה שחתמתי עליו: 1.      שכר טרחה של 3000 ₪. 2.      בנוסף שכר טרחה של 15% + 3 גמלאות מכל סכום שיושג במסגרת ההליך המשפטי או הסכם הפשרה.   חשוב לי לציין שבחודשים (סוף פברואר עד אפריל 2011) בהם נקשרתי עם העו"ד  - הוא לא עשה כלום בנוגע לתביעה (הכל אני!!), הוא אפילו לא הגיע למו"מ מול קרן הפנסיה!! כעת, לפני מספר ימים הייתי בוועדה הרפואית של קרן הפנסיה כיוון שערערתי על החלטת הקרן (ללא נוכחות העו"ד), הועדה קבעה לי 9 חודשי נכות (כשכל המסמכים הרפואיים והטיפול הם שלי – ללא התערבות העו"ד). כעת שאלתי היא: ·         האם עלי לשלם לו שכר טרחה (את ה- 3000 ₪ כבר שילמתי לו) של ה- 15% + 3 הגמלאות?  בסה"כ בכל התהליך לא הייתה כלל התערבות מצידו.... ·         האם אני יכולה להתלונן על העו"ד? ·         בנוסף אני מעוניינת לסיים את ההתקשרות שלי עם העו"ד הנ"ל – כיצד אני יכולה לעשות זאת?   תשובתכם מאוד חשובה לי אודה לעזרתכם בנושא

    • שכ"ט עו"ד במקרה שהלקוח פעל עצמאית
      עו"ד יקי רנד | 12/04/2011 10:35

      יש לבחון מה הייתה מידת תרומתו של העו"ד לתהליך ההכרה בחברת הביטוח אם בכלל. ברור, כי אם העו"ד לא נקף אצבע, בניגוד לחובתו לעשות כן, אז לכאורה איננו זכאי לשכה"ט, אולם אני מניח כי עוה"ד רואה את פועלו בתיק מנקודת מבט שונה משלך, ועל כן יש לקבל ממנו פירוט כיצד התבטאה העשייה שלו בתיק. במידה ואת לא מצליחה להגיע להבנות עם עוה"ד, יש לשקול פניה ללשכת עורכי הדין.