נהיגה ברכב של חבר

  • נהיגה ברכב של חבר ללא ביטוח
    דן | 06/04/2011 12:01

    שאלה מה הדין אם אני נוהג ברכב של חבר כאשר הביטוח על הרכב הוא "בלשון כללית" עבור כל נהג אלא מוגבל ומתייחס רק לבעל הרכב (=החבר). 1. מה קורה אם חס וחליליה מתרחשת תאונה. האם אני (זה שנוהג ברכב של החבר) עדיין מכוסה לפחות מבחינת ביטוח החובה ורק לגבי המקיף אני בבעיה או שגם בביטח חובה אני לא מכוסה? 2. מה אם אני נעצר ע"י משטרה לבדיקת רשיונות, אני מסתכן בשלילת רשיון?נקודות?השבתת רכב? 3. האם אני מסכן באיזה שהוא אופן את בעל הרכב? בבחינת זה שהוא נתפס כבעל הרכב שאחראי לכך והוא זה שנתן לי את ההיתר לנהוג למרות שהוא יודע שהביטוח לא מכסה נהגים נוספים מלבד בעל הרכב? תודה

    • נהיגה ברכב של חבר
      עו"ד גיל קראוס | 06/04/2011 15:33

      צהריים טובים, צריך להבין על מה בדיוק אתה מדבר. אם מדובר על פוליסת ביטוח חובה אשר מוגבלת רק לנהג בלבד, אז אתה לוקח סיכון גדול שכן אם חס וחלילה תקרה תאונה אתה לא מכוסה וכנראה גם החבר שלך שנסע איתך וידע שאין לך ביטוח. אם מדובר בביטוח מקיף בלבד וביטוח החובה הוא כללי, אז אתה תהיה מכוסה מבחינת נזקי הגוף אבל הנזקים שייגרמו לרכב לא יהיו מכוסים. מבחינת ביטוח מקיף אין עניין של בדיקת שוטרים, בביטוח חובה זה עלול לצוץ.