תאונה בעת נסיעה ברוורס

  • יצא מהחנייה ברוורס ונכנס בי
    vered_z5 | 04/03/2011 15:27

    שלום רב, הייתי בחניון של סופר כשראיתי שנהג יוצא מהחניה נסעתי רוורס ע"מ לתת לו לצאת ולהיכנס במקומו.. בזמן נסיעת הרוורס רכב אחר יצא מחנייה אחרת ברוורס ונכנס בנו די חזק... מה שקרה שהוא נכנס עם הצד השמאלי (פנס שמאלי) של הרכב שלו בפגוש האחורי שלנו... הנזק שנגרם לשני הרכבים נראה שהוא די קטן ולא נראה לי שהתיקון שווה את ההשתתפות העצמית שהחברת ביטוח תדרוש. מצד שני הנני חשה כאבים בכתף שמאל שלי כמו כן עכשיו אנחנו ניגש להיבדק ע"י מוקד חירום של מכבי, היינו ברכב אני, בעלי והתינוקת. יש לי מספר שאלות: מי אשם במקרה של תאונה כזאת? ומה עלי לעשות מבחינה התביעה אל מול חברות הביטוח? ברצוני לציין שגם הנהג שני כמוני מבוטח באותה חברת הביטוח. אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה רבה מראש המשך יום נעים

    • תאונה בעת נסיעה ברוורס
      עו"ד גיל קראוס | 08/03/2011 15:38

      צהריים טובים, מתיאור הנסיבות, קשה לקבוע באופן ברור מי אשם בתאונה, בפרט לאור העובדה ש- 2 הרכבים נסעו ברוורס. אין ספק כי גם לרכב השני יש אשמה, אם לא מלאה אז לפחות חלקית. קחי בחשבון שלעניין נזקי הגוף אין משמעות למי אשם בתאונה - עלייך לתבוע את ביטוח החובה של הרכב בו את נסעת, גם אם הנהג השני אשם. המשמעות של האשמה בתאונה היא רק לגבי נזקי הרכוש לרכבים.