חתימה על הצהרת בריאות

  • בעיה בהמשך ביטוח מהם זכויותיי????????????????????
    חזי | 04/03/2011 07:38

    שלום שמי חזי לפני כיומיים קיבלתי מכתב של שובר תשלום על סך 26 שח , מחברת הפניקס , שבחברה זו לי ולאשתי יש ביטוח משכנתה שכולל גם ביטוח חיים מאז 2005 מיד הרמתי טלפון לחברת הפניקס ובררתי מה אומר המכתב כשדיברתי עם הנציגה התברר שכבר 5 או 6 חודשים לא ניגבה תשלום עבור הביטוחים לאחר בירור למה התברר שהייתה בעיה בכרטיס האשראי שדרכו חויב הביטוח . כשביקשתי למסור פרטים של כרטיס חדש נאמר לי שעליי לחתום על הצהרת בריאות חדשה כי הביטוח בוטל אני סירבתי כי לפניי כ4 שנים חליתי בסרטן ואם אני חותם על תצהיר בריאות אז בטוח שלא יבטחו אותי כי במהלך המחלה חליתי בדברים אחרים (ובזמן שרציתי למחזר נאמר לי שאי אפשר לבטח אותי ) ביקשתי מהפקידה בחברת הביטוח לקחת פרטיים של כרטיס חדש ולהמשיך את הביטוח הקיים אבל היא סירבה ואמרה שתחזור אליי שאלתי היא 1 אני לא קיבלתי שום מכתב שאומר שיש לי בעיית תשלום למרות שבפניקס נאמר לי שנשלחו מכתבים בעבר המכתב היחידי שקיבלתי היה המכתב לפניי כמה ימים (ולכן התקשרתי לברר את פשר המכתב ) האים יש לחברת הביטוח זכות להפסיק לי את הביטוח בלי להזהיר אותי 2 לפי חוק כמה ימים מותר לחברת ביטוח לבטל את הביטוח הקיים ואם מותר להם אז באיזה דרך חברות הביטוח צריכות לבטל קשר עם לקוח 3 מה עליי לעשות ????????????????????? תודה חזי

    • חתימה על הצהרת בריאות
      עו"ד גיל קראוס | 08/03/2011 15:35

      צהריים טובים, על פניו, ההתנהלות שאתה מתאר היא בעייתית. על חברת הביטוח היה לשלוח לך הודעות אזהרה בנוגע לאי התשלום וביטול הפוליסה. כעת, אין כל סיבה שתחתום על הצהרת בריאות חדשה רק בגלל שהחלפת כרטיס אשראי.