תגמולי ביטוח עקב מחלה

  • איך מתחילים?
    דים | 28/02/2011 19:32

    שלום אבי חולה מאד (סרטן) מבוטח ב-4 ביטוחים שמסוגים שונים ושל חברות שונות. במשך חמלתו נעדר מהעבודה לפעמים חודשים ולעמים שב לעבודה. לא מפוטר ולא רוצה להתפטר. איך מתחילים לממש את הפוליסות (אין לי העתקים מהם)? כיצד יודעים כמה מגיע לו מכל פוליסה? כל תשובה תעזור

    • תגמולי ביטוח עקב מחלה
      עו"ד גיל קראוס | 01/03/2011 15:46

      צהריים טובים, יש לבחון את פוליסות הביטוח, לראות באיזה כיסוי מדובר (מחלת קשות ? אובדן כושר עבודה ? ביטוח סיעודי ? ביטוח רפואי ?) ומה סכום התגמולים שנקוב בפוליסה. אני מציע שתתחיל בכך שתפנה לסוכן הביטוח של אביך בהנחה שיש לו סוכן ותברר מולו את כל העניינים. במידה ואין לו סוכן, אני מציע שתפנה לכל אחת מחברות הביטוח בהן לאביך יש פוליסה ותבקש לקבל העתק של הפוליסה והכיסויים הרלוונטיים.

      • לעו"ד קראוס שלום. יש לי פוליסת ביטוח לעסק שברשותי
        איציק | 01/05/2011 01:50

        יש לי פוליסת ביטוח מספר שנים לעסק שברשותי והיא כוללת את מרבית הסיכונים האפשריים. לפני מספר שבועות עשו שיפוצים בקומה מעל והתפוצץ צינור ישר לעסק שלי. תבעתי את חברת הביטוח שלי והם טוענים שיש לי ביטוח רק על הציוד בתוך המבנה ולא על נזק לתיקרה ולקירות גבס. אפילו שהפוליסה שלי כוללת את כל הסיכונים האפשריים. ועד למקרה עצמו הייתי בטוח שאני מכוסה בכל מקרה שיכול לקרות. אבקש אם אתה מכיר מקרה כזה או שתייעץ לי מה לעשות. כי לא נשמע לי הגיוני למשל לבטח ביטוח אש מורחב שכולל את כל הסיכונים והוא לא יכלול בתוכו נזק לקירות ולמבנה עצמו.