תביעה עקב פגיעה ברכב מאחור

  • פגיעה ברכב מאחור
    טליה | 24/12/2010 00:57

    שלום רב פגעתי ברכב כשהייתי מאחוריו (נשיקה קלה)בזמן נסיעת זחילה בפקק, זה היה עניין של שנייה. לרכבי (טנדר מאזדה)לא קרה כלום, פח הרכב של הרכב אותו נשקתי נמעך פנימה. התברר שלא היה ביטוח לכל נהג אלא רק לבן זוגי. כמובן שחברת הביטוח שלנו התנערה . והצד הנפגע הגיש חשבונית בסכום תיקון הנזק בגובה 11,750 שקל. הצד הנפגע מעולם לא פנה אלינו, אין שמאי מטועמינו שהעריך את הנזק לא הוסכם על מוסך . בקיצור לא דברו אתנו מילה וקבעו עובדות בשטח- הגיעו עם חשבונית. לא צלמתי את רכבו ואת רכבי. מעריכה שהסכום נופח לפחותפי 2 . יותר מזה, בעל הרכב הגיש בנוסף גם תביעה אישית על השתתפות עצמית במוסך- 1150 שקל , השתתפות ירידת ערך האוטו על סכום של 2,500 שקל וזה עוד השתתפות - ברור שהחשבון נופח מעבר לכל פרופורציה ל .עוגמת נפש 400 שקל. ועוד. האם היה חובה להתייעץ אתנו או לפחות להודיע לנו לפני תיקון הנזק. השתתפות בירידת ערך הרכב?? - לדעתי במכה כזאת אין בכלל ירידת ערך(מסיוני בעבר נאמר לי כי אין ירידת ערך על פגיעות כאלה) .בקצרה - אין לי כוונה לוותר וחושבת מאיפה להתחיל מה נכון מה מותר להם...בקיצור .. לא יודעת איך להגן על עצמי. כל נתון או כיוון לחקור בו יבורך.. בברכה.

    • תביעה עקב פגיעה ברכב מאחור
      עו"ד יקי רנד | 26/12/2010 22:34

      שאלתך קצת מבולבלת, מאחר ולא ברור מהי הסיטואציה הניצבת בפנייך, האם כבר נתבעת או שמא הובאה בפנייך דרישה של בעל הרכב הנפגע טרם תביעה. כמו כן, לא ברור כיצד את נתבעת בגין תיקון הנזק ע"פ חשבונית, ובו בעת את נתבעת בגין השתתפות עצמית של תיקון הנזק במוסך וכן השתתפות עצמית של ירידת הערך. האם הנפגע הפעיל את פוליסת המקיף בחברת הביטוח שלו, ואת נתבעת על ידו ועל ידי חב' הביטוח שלו, או שמא בעל הרכב הנפגע תובע את כל ראשי הנזק שציינת. ראשית כל יש לעשות סדר בהתנהלות הדברים. ובאשר לגופו של נזק. קשה להעריך האם תחושתך כי הנזק מנופח, מבוססת או שמא מדובר אך ורק בתחושה ותו לא. למעשה, בשאלת הנזק, יש לבדוק שני אלמנטים. ראשית, קשר סיבתי, דהיינו, האם כל הנזק הנטען ע"י התובע, כפי שמופיע בחשבונית, הינו רלוונטי לתאונה, או שמא מדובר בטפילת נזקים לפתחך אשר אינם תולדה של התאונה. שנית, יש לבחון האם לא מדובר בניפוח נזקים כפי שאת חשה, ולשם כך יש לדרוש קבלות המלמדות כי הרכב תוקן בפועל ומהי עלות התיקון. העובדה כי הרכב לא נבדק ע"י שמאי, לא צולם, לא תוקן, כל אלו משחקים לטובתך ומלמדים לכאורה על תביעה מנופחת. במידה והרכב לא תוקן, תוכלי לדרוש בכתב מהתובע כי הרכב ייבדק על ידי שמאי מטעמך, על מנת שיוציא חוות דעת על סכום נזק נמוך.