תביעת אובדן כושר עבודה

  • תביעת אובדן כושר עבודה
    ראובן | 08/10/2010 15:29

    אני בן 54 ומבוטח בפוליסת ביטוח חיים, הכוללת תשלום בגין א.כ.ע. למקצועות מועדפים. מכיוון שסבלתי ממחלה כרונית טרם הביטוח נדרשתי לשלם תוספת 50% פרמיה עבור הפוליסה. במהלך תהליך החיתום נדרשתי למלא הצהרת בריאות, טופס וויתור סודיות ולהמציא בדיקות מעבדה. למען הסר ספק בקשר למצבי הבריאותי, הגשתי ביזמתי תצהיר בכתב, שבו הבעתי את נכונותי להיבדק בדיקה רפואית מקיפה ע"י רופא החברה המבטחת וכמו כן המצאתי חוות דעת של רופא תעסוקתי מקופת החולים, שהצהיר שאני כשיר לעבודה בתחום עיסוקי. כשנה לאחר מכן חליתי במחלה קשה ושולמו לי גמולים עבור א.כ.ע. למשך מספר חודשים. לפני כשנתיים חליתי שוב ומאז אני בא.כ.א מלא ומשולמים לי גמולים. לפני כשנה נבדקתי ע"י רופא תעסוקתי מטעם החברה המבטחת, שקבע שאיני כשיר לעבודתי. לאחרונה חברת הביטוח טוענת שהסתרתי מידע רפואי בכוונת מירמה בעת החיתום. האם היא יכולה לטעון זאת לאור הכתוב לעיל ולאור העובדה שהיה לחברה את כל הכלים הדרושים לבדוק את מצבי הרפואי לאשורו בכל עת?

    • תביעת אובדן כושר עבודה
      עו"ד יקי רנד | 11/10/2010 21:04

      לא ברור מדוע החברה טוענת שהסתרת מידע רפואי, שכן ציינת כי שילמת 50% פרמיה בגין תוספת רפואית, חתמת על הצהרת בריאות והמצאת בדיקות מעבדה, על פניו נראה כי בשלב החיתום דיווחת על מחלתך ולא הסתרת מידע רפואי אודות מצבך, ועל כן לא ברור מדוע מייחסת לך חב' הביטוח, כוונת מרמה. עליה לציין במפורש מהו המידע אשר הסתרת ממנה בתהליך החיתום על מנת שיהיו לך הכלים להתמודד עם טענותיה