חיוב בדמי ביטול

  • רכב שנמכר ובמקומו לא נקנה רכב אחר האם חוקי לקנוס
    רחל | 14/09/2010 22:44

    שלום מכרנו רכב שהיה לו ביטוח מקיף במקומו לא נרכש רכב אחר נותרו 124 ימי ביטוח עב' הביטוח שולם 1500 ש"ח לשנה כך ש-124 ימים שנותרו לביטוח שווים 510 ש"ח חברת הביטוח קונסת אותנו ב-358 ש"ח כך שהם מחזירים לנו רק 152 ש"ח האם חוקי לקנוס אותנו ב-70% מהסכום הנותר בפוליסה? בחוק חוזי הביטוח התשמ"א-1981 מצאתי בפרק א' הוראות לכל סוגי הביטוחסימן ד' : שינויים בסיכון 16. סיכון שנתבטל (א) חוזה ביטוח לכיסוי של סיכון שבעת כריתת החוזה כבר חלף או למקרה ביטוח שבאותה עת כבר קרה - בטל. (ב) נעשה מקרה הביטוח בלתי אפשרי אחר כריתת החוזה, מתבטל החוזה מאליו והמבוטח זכאי להחזר דמי הביטוח ששילם בעד התקופה שלאחר הביטול האם סעיף זה אומר שהם לא אמורים לקנוס אותנו על כך שאין בכוונתינו לרכוש רכב במקום הרכב שנמכר ושאין לנו לאן להעביר את הביטוח תודה רחל

    • חיוב בדמי ביטול
      עו"ד גיל קראוס | 15/09/2010 16:30

      צהריים טובים, הסעיף שציינת בשאלתך קובע שהם אמורים להחזיר לכם את הכסף, אך אינו שולל את האפשרות לקחת דמי ביטול ואינו מגדיר מהו החלק שיש להחזיר. צריך לבדוק את הוראות הפוליסה הספציפית וכן לוודא עם חברת הביטוח את דרך החישוב ולהבין האם החישוב נערך בהתאם להוראות הפוליסה.