הפרשי הצמדה וריבית בעת העברת תגמולי ביטוח

  • הצמדה למדד
    עפרה | 12/09/2010 17:31

    שלום, אני מבוטחת של חברת כלל. הייתי מעורבת בתאונה והרכב הוכרז כ"אובדן להלכה". קיבלתי את הפיצוי שהגיע לי, אך יש לי שאלה:כששילמתי את ההשתתפות העצמית (כי אני הייתי האחראית לתאונה ופגעתי גם ברכב אחר) דרשו ממני תוספת בעבור הצמדה למדד. בדקתי בפוליסה וראיתי את הניסוח הבא:" ו. תגמולי הביטוח המשולמים לצד שלישי ישתנו בהתאם ליחס שבין מדד המחירים לצרכן שפורסם סמוך לפני יום קרות מקרה הביטוח לבין מדד המחירים לצרכן שפורסם סמוך לפני יום התשלום. ז. על תגמולי הביטוח המשולמים לצד שלישי או המשולמים למבוטח יתווספו הפרשי הצמדה החל מהמדד שפורסם סמוך לפני מועד קרות מקרה הביטוח ועד למועד תשלומם בפועל, וכן ריבית בשיעור של 4% לשנה מתום 30 ימים מהיום בו הוגשה התביעה; אין בהוראה זו כדי לגרוע מסמכותו של בית המשפט לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א - 1961". שאלתי את סוכן הביטוח האם לא מגיעים גם לי הפרשי הצמדה, ולטענתו אני זכאית להפרשי הצמדה רק במידה וחברת הביטוח לא העבירה לי את הכסף בתוך 30 יום. האם הוא קורא נכון את הכתוב ואני טועה? אני מבינה שהריבית היא לאחר 30 יום, אולם המדד לא קשור ל-30 יום, אלא מיום לפני התאונה ועד היום שבו קיבלתי את הכסף.תודה רבה ושנה טובה,עפרה

    • הפרשי הצמדה וריבית בעת העברת תגמולי ביטוח
      עו"ד יקי רנד | 13/09/2010 11:20

      אני סבור שסוכן הביטוח טועה. הפרשי הצמדה מגיעים בכל מקרה, והם מחושבים ע"פ ההפרש בין המדד הסמוך לפני מקרה הביטוח לבין המדד הקובע במועד התשלום. תשלום ריבית מבתצע אך ורק אם העברת התשלום מתארכת מעבר ל-30 יום.