האם השתפות בהוצאות דלק מהווה "הסעה בשכר" השוללת כיסוי ביטוחי

  • ביטוח וחוקיות טרמפים בתמורה להשתתפות בדלק
    צביקה | 10/09/2010 18:18

    שלום רב,אני לומד באוניברסיטה בה נהוג להצטרף לטרמפים מחוץ לעיר תמורת השתתפות בהוצאות הדלק של הנסיעה.ניתן להצטרף לסטודנטים באותה אוניברסיטה (גם אם איני מכיר אותם באופן אישי) והדבר נפוץ מאוד ותורם מאוד לסטודנטים במציאות הסביבתית והתחבורתית במדינה.השאלה היא: האם במקרה של תאונה יש בעיית ביטוח שכן בוצע "תשלום" בגין הנסיעה מבלי שלנהג יהיה רישיון של מונית...?

    • האם השתפות בהוצאות דלק מהווה "הסעה בשכר" השוללת כיסוי ביטוחי
      עו"ד יקי רנד | 13/09/2010 11:15

      ע"פ הפסיקה הרווחת, יש לבחון את אופי הנסיעה על מנת לקבוע האם מדובר בהסעה בשכר. נסיעה שהיא למטרות רווח ובעלת צביון עסקי תהא בגדר "הסעה בשכר". עם זאת, לא די בכך שמשתלם כסף, על-ידי הנוסעים ברכב או על-ידי צד שלישי, לבעל הרכב לשם כיסוי הוצאותיו. תשלום כזה כשלעצמו אינו מצדיק פטור מאחריות לחברת הביטוח. על מנת שיתקיימו תנאי הפטור יש להראות כי קיימים אלמנטים עסקיים בהפעלת הרכב. לטעמי, השתתפות בהוצאות הדלק של הנהג,אשר הינו סטודנט המעלה טרמפיסטים, אינה מהווה "הסעה בשכר", ועל כן במקרה חלילה של תאונה, יחול הכיסוי הביטוחי.