העברת תגמולי ביטוח חיים לצד ג' במקום למוטב

  • ביטוח חיים
    אנונימי | 25/08/2010 01:52

    לפני כמה שנים אמא שלי נפטרה והיה לי ביטוח חיים ואני רשום כמוטב, בעלה( אבי החורג) קיבל את כספי הביטוח מחברת הביטוח וכיסה חובות שאימי הותירה, ולמען האמת היא הותירה המון חובות.היום אני יודע שהכספים הללו מוגנים וחברת הביטוח לא הייתה אמורה לשחרר אותם כי הם לא חלק מהעיזבון יש לי כמה שאלות עקרוניות מקווה שתוכלו לענות לי על זה. 1. אבי החורג אם לא היה משלם את החובות סביר להניח שהיה צריך למכור את הבית ואז חלקה של אמא שלי בבית היה ממומש כי זה עיזבון, ואבי החורז טוען שזה קיזוז. 2.האם זה באמת קיזוז?ומי בעצם אשם יותר חברת הביטוח או אבי החורג שעשה שימוש בכספי הביטוח חיים שם אני המוטב?

    • העברת תגמולי ביטוח חיים לצד ג' במקום למוטב
      עו"ד יקי רנד | 27/08/2010 10:47

      שאלתך מעוררת מספר סוגיות משפטיות. מהפן הביטוחי, במידה ואתה היית המוטב בפוליסת ביטוח החיים, וחב' הביטוח על דעת עצמה, החליטה להעביר הכספים לצד ג', במקרה זה אביך החורג, הרי שלכאורה קיימת לך עילת תביעה כנגדה ככל שנגרם לך נזק. שאלה אחרת אשר אתה מעלה, נוגעת יותר לדיני ירושות וצוואות ומתאימה להישאל בפורום דיני משפחה. עם זאת, אוכל לומר, כי לטעמי, מעבר למחדל של חב' הביטוח, גם אביך החורג פעל שלא כדין עת השתמש בכספי הביטוח לסילוק החובות, שכן לכאורה תגמולי הביטוח שייכים לך ואינם חלק מקופת העיזבון, ועל גם אם מקזזים את החובות לאחר מכירת הדירה, עדיין הינך יוצא נפסד. יוצא איפוא, כי גם חב' הביטוח וגם אביך החורג התנהלו שלא כדין וצריכים לפצותך ע"י השבת המצב לקדמותו, באופן שבו, יועברו לך כספי איזון להעמידך במצב בו היית אלמלא מומשו כספי הביטוח ע"י אביך החורג. מוטב כי תעלה שאלתך אף בפורום דיני משפחה, על מנת לקבל נקודת מבט נוספת.