תביעת נזקי רכוש

  • תביעת צד ג'
    רועי | 02/08/2010 22:03

    שלום רב,הייתי שמח אם תעזרו לי בעניין הלא ברור הזה...עברתי תאונת דרכים כרוכב אופנוע, שברתי רגל והאופנוע שלי פגוע כמוני.כמובן שטיפלתי בעצמי קודם ולא חשבתי על שמאי או כל דבר בעניין רכוש. אין לי ביטוח מקיף.מחקירת התאונה עולה שאין הוכחות להעמיד לדין , לא אותי ולא את הפוגע על אף שאחד מאיתנו נכנס בודאות לצומת באור אדום.שתיתי אלכוהול מוקדם באותו היום וזה הופיע בבדיקת הדם באשפוז אך לא הוכח שהייתי שיכור (ובצדק) ומהבחינה הזו אני גם לא אשם.הייתי יותר משמח לקבל פיצוי כלשהו מביטוח צד ג' של הפוגע אך נאמר לי שאם הוא לא מוגדר אשם אין טעם.השאלה האם באמת אין טעם בדבר?ועניין נוסף באותו הקשר, במידה והנהג הפוגע לא היה מבוטח על הכלי בו נהג מה זה אומר מבחינת פיצוי? האם יש אפשרות להגיע לפיצוי שלא בכתלי בי"המש?אשמח להתייחסות בענייןתודה מראש!

    • תביעת נזקי רכוש
      עו"ד גיל קראוס | 03/08/2010 15:27

      רועי שלום, במידה וניתן להוכיח מי אשם בתאונה, אז וודאי כי ניתן לנקוט בהליכים נגדו. אם שניכם אשמים במידה שווה, אז לכאורה ניתן לחלק את הנזק ביניכם אבל אז אתה עשוי להיות מחויב גם במחצית מהנזק שלו. העובדה כי הופיע אלכוהול בדמך, עשויה להוות בעיה מבחינת אחריותך לתאונה, אך אין זה גורם מכריע אלא יש לבדוק את יתר הנסיבות. אם הנהג לא היה מבוטח המשמעות היא שאין ביטוח ואז התביעה היא אישית נגד הנהג ונגד בעל הרכב.

      • תביעה אישית
        רועי | 03/08/2010 15:44

        ובמידה ואתבע אישית את הנהג ובעל הרכב, האם המצב שונה? הרי שעדיין שאלת האשמה בתאונה נשארת פתוחה...

        • תביעת נזקי רכוש
          עו"ד גיל קראוס | 04/08/2010 14:49

          גם במסגרת תביעה אישית נגד הנהג, בית המשפט בוחן את מלוא הנסיבות - מי אשם בתאונה אם ניתן לקבוע, מי יכול היה למנוע אותה וכיוצ"ב. גם בהליך זה עשויה להיות משמעות מחד לעובדה שנמצא אלכוהול בדמך ומאידך לעובדה שהנהג נהג ללא כיסוי ביטוחי מתאים.

          • תודה
            רועי | 04/08/2010 15:44

            תודה רבה!