תביעת הפסדי פוליסה

  • עזרה לעו"ד מתחיל בדחיפות
    מיכלי | 01/08/2010 15:51

    נהג סטה מנתיב נסיעתו, רכב של החברה שלי פגע ברכב של הנהג שסטה ונגרם נזק לרכב של החברה שלי, נאלצתי להפעיל הפוליסה וחב' הביטוח שילמה לנו את הפיצוי, אבל קיזזה "אקסס, כינון, מלאי" סך של 4,178 ש"ח. סוכן הביטוח שלנו פנה לנהג שסטה בדרישה לשלם את הסכום של הקיזוז, ולא קיבל תגובה, מי אמור לתבוע את הנהג שסטה? האם אנחנו החברה באופן אישי או חברת הביטוח?

    • תביעת הפסדי פוליסה
      עו"ד יקי רנד | 02/08/2010 00:18

      לא ברור האם כוונתך במונח "חברה" לתאגיד כמו חברה בע"מ או שמא מדובר ב- "חברה" מלשון ידידה. כך או כך, הגורם אשר צריך לתבוע את ההפסדים אשר נוצרו עקב הפעלת הפוליסה, הוא בעל הפוליסה אשר בד"כ הוא גם בעל הרכב. אם החברה היא "ידידה", היא תוכל לתבוע באופן אישי בתביעות קטנות. אם החברה היא תאגיד, היא תוכל לתבוע אך ורק בבית משפט השלום, מאחר וחברה לא יכולה לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות. כמו כן, במקום תביעה אישית ועצמאית, כדאי לשקול הצטרפות לתביעת השיבוב של חב' הביטוח, ככל שתהיה כזאת. התייעץ עם סוכן הביטוח מהו המסלול המועדף במקרה שלך.

      • עוד שאלה קטנה בעניין תשובתך
        מיכלי | 02/08/2010 14:32

        עו"ד יקי רנד, תודה רבה על עזרתך, והכוונה הייתה לתאגיד, שאלתי השניה היא לא הבנתי את עניין השיבוב?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 02/08/2010 15:33

          תביעת שיבוב, היא תביעתה של חב' הביטוח בהיכנסה לנעליו של מבוטחה. במידה ולמבטוח קיימת זכות תביעה כנגד צד ג', ובמידה וחב' היבטוח שילמה למבוטחה תגמולי ביטוח בגין מקרה ביטוחי, אזי, יכולה חב' הביטוח לתבוע מצד ג' את הכספים אשר שילמה למבוטחה, לאחר קיזוז דמי השתתפות עצמית. זכות זו נקראת זכות השיבוב. אם כן, כוונתי הייתה כי במקרה בו מבטחת רכבך מגישה תביעת שיבוב, יתכן והיא תסכים לצרף אותך לתביעתה, ובמסגרת תביעה זו תתבעי את הפסדי הפוליסה.

          • המשך עזרה בעניין השיבוב
            מיכלי | 16/08/2010 13:37

            עו"ד יקי שלום, חברת הביטוח של החברה בה אני עובדת, שאני המבוטח שלה ואני קיבלתי ממנה את סכום התיקון בקיזוז השתתפות העצמית, תובעת את צד ג' בתביעת השיבוב, האם היא תובעת אותו באופן פרטי או את חברת הביטוח שלו?